Home Columns FC Twente, groot van stuk maar klein van karakter: ‘Wij hadden geen...

FC Twente, groot van stuk maar klein van karakter: ‘Wij hadden geen haast met Drommel’

370
0

PSV neemt spoedig Joel Drommel over van FC Twente. De club uit Enschede heet een echt voetbalbolwerk te zijn.

De club uit Enschede heeft een grote trouwe achterban en ondanks de financiële malaise en wantoestanden van de afgelopen jaren, kon de club zich dan toch terugvechten naar het niveau waarop het dient te acteren.


Het puinruimen is nog in volle gang maar duidelijk is dat de Tukkers weer terug zijn waar ze horen. FC Twente is nog steeds wel in financiële nood en dat weet zich te vertalen naar uitgaande transfers. En dan gaat het met name om de houding van de club inzake uitgaande transfers. Joel Drommel weet er inmiddels alles van.

De jonge getalenteerde keeper wist nog maar weinig internationale wedstrijden te keepen maar zal wel doodleuk een internationale prijs op zijn hoofd geplakt worden. FC Twente wilde immers 6,5 miljoen euro voor de keeper ontvangen. Streuer stelde daarbij vast dat hij niet begreep waarom veldspelers wel miljoenen euro’s kunnen opbrengen en keepers niet.

Het was de eerste vorm van een bepaalde tactiek kiezen om de prijs toch gewoon zo hoog mogelijk te krijgen. Wat men daar in Eindhoven van vond, was niet belangrijk want PSV bood gewoon te weinig, stelde men vast op de burelen van de Grolsch Veste. En de som voor Drommel zelf, contractueel ook nog eens afgesproken, wat daar mee te doen? Daar hebben we het later nog wel over, moet men gedacht hebben in de bestuurskamer in Enschede. En zo geschiedde want de jonge doelman had geen andere keuze dan zijn deel te laten varen.

En dus kon de transfer toch nog worden vlot getrokken. Ondertussen communiceerden de Tukkers ook nog eens dat PSV zich opnieuw meldde in Enschede waar de realiteit andersom gesteld kan worden omdat Twente zich opnieuw bij PSV wist te melden om de opening voor Drommel te creëren. Twente bestuurder Streuer zette de zogenaamde actie van FC Twente kracht bij door uit te spreken dat er wat Twente betreft eigenlijk geen haast was om Drommel te verkopen. ‘Wij hadden geen haast met Drommel’, zei Streuer tegen verschillende media in Enschede.

Dus..geen haast met een transfer van Drommel naar PSV maar wel die transfer willen vlottrekken door PSV opnieuw te benaderen met een tegenvoorstel. Een blik in de diepe lege kas van FC Twente en een blik op de begroting voor volgend seizoen, leren dat FC Twente heel veel haast had met een transfer van Drommel naar welke club dan ook.

De Tukkers kunnen iedere ton goed gebruiken en hadden bovendien al een salarispost extra gecreëerd met de komst van eerste doelman Unnerstall. Met een beetje meer wilskracht en trots had Drommel ook zijn nog jaar lopende contract kunnen uitzitten en transfervrij de overstap naar PSV kunnen maken, wat Twente een boel extra financiële sores had opgeleverd.

Zo liet FC Twente afgelopen weken zien een kleine club te zijn. De Tukkers kunnen zichzelf met recht een grote club noemen wat de omvang betreft maar wel een grote club met een klein bestuurlijk karakter.