Home Nieuws FC Groningen verklaart hoge vraagprijs voor Doan maar vindt ontvangen transfersom toch...

FC Groningen verklaart hoge vraagprijs voor Doan maar vindt ontvangen transfersom toch marktconform

48
0

FC Groningen en PSV hebben enkele weken geleden de miljoenendeal rond de transfer van Ritsu Doan met positief gevolg weten af te ronden. 

Er was veel te doen rond de transfer en met name de vraagprijs deed de wenkbrauwen in Eindhoven fronsen. De noorderlingen vroegen naar verluidt ruim veertien miljoen euro en een flink doorverkooppercentage voor Doan.

Uiteindelijk is de transfersom afgerond op een bedrag van om en nabij de 8 miljoen euro. Dit is een veel lager bedrag dan FC Groningen in eerste instantie vroegen. Toch spreekt men in Groningen over een marktconforme prijs, waarmee men eigenlijk toegeeft in eerste instantie veel te hoog in de boom te hebben gezeten.

De Groningers verklaren nu hoe de vraagprijs eigenlijk is vastgesteld. Rond de transfer van de Japanner naar PSV is tussen de regels door toch ook goed waar te nemen dat het directie duo van FC Groningen nog erg onervaren is en toch de nodige fouten heeft gemaakt.

In gesprek met FC Groningen TV is tevens goed waar te nemen dat Fledderus eigenlijk door gaat met fouten maken. De jonge technisch manager vergoelijkt de in eerste instantie erg hoog vastgestelde vraagprijs om daarna te concluderen dat de ontvangen vraagprijs marktconform is. Dat is een nogal tegenstrijdige conclusie van Mark-Jan Fledderus omdat het verschil uiteindelijk enorm is.

Fledderus begint: “De intensiteit die Doan kan brengen in wedstrijden vergeleken met spelers bij PSV, het rendement dat hij haalt, het aantal creatieve acties dat hij heeft, the expected goals. Dan wordt het best vakinhoudelijk, maar daar zit een hele analyse achter”, zegt Fledderus.

“Uiteindelijk zijn we zo op een bedrag gekomen waarvan we dachten dat dat de waarde was. PSV vond het interessant en vond ook dat we ons huiswerk goed hadden gedaan, maar ze waren het alleen niet eens met de prijs die we daaraan gekoppeld hadden. Dat is ook heel logisch, want dat is onderdeel van het onderhandelingsproces.”

Doan levert PSV meer op dan enkel prestaties op het veld, vindt FC Groningen en Fledderus zegt daarover: “Daarnaast heeft hij in onze beleving een heel interessante commerciële waarde, omdat hij in Japan echt een grote meneer is. We zijn afgelopen zomer in Japan geweest. Daar hebben we gezien hoe groot Doan is.”

“Hij komt daar in commercials voor en staat op billboards. Daarin heeft hij ook een waarde. Uiteindelijk zijn we tot een bepaald bedrag gekomen. Zo zijn we de onderhandelingen met PSV in gegaan. Uiteindelijk zijn we blij met het resultaat. Het neemt niet weg dat we het jammer vinden dat Doan is vertrokken, maar we zijn wel blij met de prijs die we ervoor hebben gekregen. In onze ogen is die marktconform”, besluit de td van Groningen, waarmee hij dus eigenlijk aangeeft in eerste instantie geen marktconforme en realistische vraagprijs op het hoofd van Doan te hebben geplakt.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here