Home Nieuws FC Bayern middenvelder en international zet zinnen op transfer en is op...

FC Bayern middenvelder en international zet zinnen op transfer en is op weg naar PSV

11809
0

PSV gaat toeslaan in de Bundesliga en is hard op weg de Amerikaanse international Malik Tillman binnen te halen.

Dat iedere technisch directeur put uit het eigen netwerk is een bekend gegeven en ook in het geval van Tillman kunnen we wijzen naar technisch directeur Earnie Stewart, die PSV duidelijk op weg helpt zich te versterken met internationals, die over veel potentieel beschikken en vrijwel allen begin 20 zijn.

Malik Tillman is in ieder geval onderweg naar PSV. Dat meldt het gezaghebbende Sport1 uit Duitsland. Het Duits-Amerikaanse toptalent is pas 21 jaar en komt op huurbasis over van Bayern München. Naar alle waarschijnlijk zal er een constructie worden opgezet mét optie tot koop.

De status van de naderende transfer is dat PSV en Bayern München een akkoord naderen over een huurperiode van een jaar. Beide clubs zijn ook in gesprek over een optie tot koop van meer dan tien miljoen euro. Het is nog onduidelijk of die optioneel of verplicht wordt. Tillman is er zelf al uit: hij wil naar Eindhoven en is voornemens de stap naar PSV ook daadwerkelijk te gaan maken. Ook Sheffield United, VfB Stuttgart en VfL Wolfsburg waren voor hem in de markt maar Tillman ziet toekomst in de plannen van PSV en Earnie Stewart.

Tillman wordt de opvolger van Xavi Simons. De middenvelder maakte vorig seizoen al kennis met PSV en het Philips Stadion. Vorig seizoen speelde de aanvallende middenvelder op huurbasis bij Rangers FC en kruiste hij de wegen van PSV. In Schotland kan hij prima statistieken overleggen en was hij goed voor twaalf goals en vijf assists in 43 officiële wedstrijden.

Earnest Stewart bevestigde vrijdagavond voorafgaand aan de gewonnen Johan Cruijff Schaal dat PSV met Tillman bezig is. Stewart zei er wel bij dat de transfer nog niet geheel rond is. Tillman is viervoudig international van de Verenigde Staten en geldt als speler met de potentie toptalent.

Met de huur van de middenvelder wijkt PSV af van het uitgezette beleid minder spelers te huren maar de potentie van de Amerikaanse Duitser is groot te noemen en dus maakt men een uitzondering, die met een optie tot koop eventueel weer ongedaan gemaakt kan worden.


Vorig artikelPSV is ver met Aster Vranckx, die net zo ‘open’ als Earnie Stewart is: ‘Een eer als PSV mij wil’
Volgend artikelHet reactievoetbal is niet meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in