Home Nieuws FC Barcelona zet in navolging van Man United eerste stappen voor transfer...

FC Barcelona zet in navolging van Man United eerste stappen voor transfer Xavi Simons, die even niet zo populair is in Leipzig

15776
0

Alsof het er toe doet, de meest recente transfergeruchten rondom Xavi Simons, want de talentvolle middenvelder staat immers onder contract bij Paris Saint-Germain.

In Parijs ligt een duidelijk plan van aanpak klaar voor Xavi Simons. Verhuren aan een club waar de wekelijkse weerstand maximaal te noemen is, om daarna, eventueel, te gaan schitteren voor Paris Saint Germain. Oftewel, Paris Saint-Germain vond Xavi Simons afgelopen zomer nog niet goed genoeg voor de eerste elf van de hoofdmacht van de Parijse club. Die conclusie valt eenvoudig te trekken na alles wat er voorbij gekomen is afgelopen zomer.

Paris Saint-Germain liet afgelopen zomer even haar tanden zien tegenover PSV en het internationale voetbal in zijn geheel. De Parijse club leek beslist te hebben zich niet langer te willen laten kennen nadat het toptalent ruim een jaar geleden als een dief in de nacht vertrok richting Eindhoven en PSV.

In Parijs dacht men ‘het zakgeld van zes miljoen euro’ wel even over te kunnen maken om zodoende even te laten zien wie nu eigenlijk écht de grote club is. Wellicht hield het later ook Johan Bakayoko tegen om voor Paris Saint-Germain te kiezen want wat is nu eigenlijk het plan van zo’n Europese grootmacht met spelers als Simons en Bakayoko, het échte plan?

Een plan zou kunnen zijn om de enorme tekorten met de nodige handelsgeest weg te werken. Want tekorten zijn er daar in Parijs. Miljoenen op miljoenen. En kan Xavi Simons als handelswaar dienen. Ga maar na, PSV huurt Jarrad Branthwaite van Everton en een jaar later staat de lange, jonge Brit er heel anders voor en vertegenwoordigt hij een veel grotere waarde dan in de zomer van 2022. Dankzij een jaar PSV welteverstaan.

Inmiddels is Red Bull Leipzig dusdanig onder de indruk van Xavi Simons dat het de middenvelder wil kopen van de Parijse club. Men heeft daar miljoenen voor over in Leipzig. Echter lijkt er concurrentie op de loer te liggen want Spaanse medium Fichajes meldt dat FC Barcelona inmiddels kleine moves maakt richting het management van Simons om de aanvaller te bewegen volgend seizoen voor FC Barcelona te kiezen. Dat geldt overigens ook voor Manchester United, dat afgelopen zomer ook al een serieuze poging waagde de middenvelder bij PSV weg te kapen.

Overigens is RB Leipzig vandaag de dag even niet zo blij met Xavi Simons want de middenvelder dacht tegen Bochum een strafschop binnen te schieten maar faalde vanaf elf meter. Simons verdiende halverwege de eerste helft een strafschop nadat hij werd gevloerd door Schlotterbeck.

Na rust kreeg Leipzig opnieuw een strafschop. Simons’ ploeggenoot Emil Forsberg mocht het nu proberen, maar ook de Zweed zag zijn inzet gekeerd worden door Riemann. Daardoor blijft Leipzig vijfde in de Bundesliga. VfB Stuttgart is de verrassende koploper.


Vorig artikelWim Kieft geniet van PSV maar vergelijkt Ramalho met Ramos: ‘Niet Hollandse School, maar kwaliteit doet PSV de das om’
Volgend artikelVerwachte opstelling PSV in Rotterdam: Saibari voor Tillman, Lozano nog altijd reserve

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in