Home Nieuws FC Barcelona wil Pedri op voorspraak van Ronald Koeman niet aan PSV...

FC Barcelona wil Pedri op voorspraak van Ronald Koeman niet aan PSV verhuren

1919
0

FC Barcelona heeft op voorspraak van Ronald Koeman nee gezegd tegen PSV voor de huur van toptalent Pedri.

Het huurvoorstel van PSV voor middenvelder Pedri is dus door werkgever FC Barcelona van tafel geveegd. Koeman is simpelweg onder de indruk van het talent en wil niet meewerken aan een vertrek of tijdelijk vertrek.

Dinsdag meldde Mundo Deportivo dat PSV Pedri graag een jaar op huurbasis zou overnemen van van Barcelona en het bericht lijkt inderdaad meer dan een gerucht te zijn.

Marca weet op haar beurt een dag later te melden dat Ronald Koeman hoogstpersoonlijk een vertrek naar PSV wenst tegen te houden. Koeman heeft veel vertrouwen dat de pas zeventienjarige Pedri een rol kan spelen bij Barcelona tijdens het huidige seizoen.

Het weigeren van het PSV-bod heeft ook een financiële reden. Barcelona betaalde vijf miljoen euro aan Las Palmas voor Pedri, en in de overeenkomst is een clausule opgenomen waarin staat dat de club nog eens acht miljoen euro moet betalen als het talent dit seizoen geen rugnummer krijgt voor de hoofdmacht. Alleen een verhuur aan een andere Spaanse club is toegestaan. FC Barcelona is aan handen en voeten gebonden als het over de financieel-economische situatie van de club gaat.

Ronald Koeman licht toe: “Hij is een geweldig talent, zeventien jaar oud en een belangrijke aankoop voor de toekomst”, zei de coach vorige week. “Hij heeft met ons meegetraind en heeft de kwaliteiten om te spelen. We zullen zien hoeveel speelminuten hij zal krijgen”, aldus Koeman over toptalent Pedri.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here