Home Nieuws FC Barcelona moet met spoed spelers verkopen, vertrek Dest lonkt: ‘Barcelona wil...

FC Barcelona moet met spoed spelers verkopen, vertrek Dest lonkt: ‘Barcelona wil niet dat geblesseerde speler ruimte in salarisbudget inneemt’

13174
0

Nieuws uit Barcelona want het gaat zeer slecht met de financiële situatie van de Catalaanse trots. In niets lijkt financiele positie van de club te verbeteren en dus worden er maatregelen aangekondigd.

Althans, dat meldt het Brits-Amerikaanse medium The Athletic. De doorgaans goed ingevoerde krant meldt dat er crisisoverleg in Barcelona aanstaande is omwille van de transfers die deze zomer gedaan moeten worden om concurrent Real Madrid weer te kunnen beconcurreren. PSV zou best weleens kunnen gaan profiteren van de enorme puinhopen die nog altijd gaande zijn bij de Catalaanse club.

Sergiño Dest keerde officieel al terug bij FC Barcelona, in de zin dat de verdediger nog altijd op de loonlijst staat bij de geplaagde club. FC Barcelona wil echter door en zit bepaald niet te wachten op de terugkeer van Dest. De Amerikaanse verdediger past simpelweg niet in het salarishuis gezien de wensen die de Catalaanse club op de transfermarkt heeft.

Dest maakt samen met een aantal andere overbodige spelers die met hun salaris dusdanig op de begroting drukken, uit van een groep van maar liefst negen spelers die de club niet kan inschrijven voor de Spaanse competitie. Nieuwe transfers kunnen omwille van de regels die La Liga stelt al helemaal niet worden geregistreerd. Dat meldt The Athletic.

FC Barcelona moet spijkers met koppen gaan slaan en heeft tot 30 juni de tijd om een bedrag van 130 miljoen euro bij elkaar te verzamelen om weer vooruit te kunnen denken, weet het medium. “Anders wordt het heel moeilijk nieuwe spelers toe te voegen aan het elftal, omdat het salarislimiet van LaLiga anders fors overschreden wordt”, aldus het medium over de Catalaanse problemen.

De club hoopt een deel van dat bedrag te vinden door nieuwe investeerders in de Barça Studios aan te trekken, daarnaast moet een verlenging van het contract met kledingsponsor Nike ook verlichting bieden. Is dat onvoldoende, dan zou een verkoop van waardevolle spelers als Ronald Araujo of Raphinha ‘niet uitgesloten kunnen worden’.

Onder de negen die niet kunnen worden ingeschreven bevinden zich routiniers Sergi Roberto en Marcos Alonso. Beiden beschikken over een aflopend contract, een verlenging lijkt door bovenstaand probleem hoogst onzeker. Ook Iñigo Martínez en winteraankoop Vitor Roque vallen buiten de boot, terwijl de contracten van talenten als Alejandro Balde, Lamine Yamal en Pau Cubársi nog altijd niet formeel zijn goedgekeurd.

De terugkeer van Dest past totaal niet in het beleid van de Catalanen, dat drastisch ruimte moet gaan creëren. “Hun vette salarissen worden allemaal meegeteld door LaLiga voor volgend seizoen, terwijl geen van hen een rol speelt in de plannen op lange termijn”, klinkt het.

Door alle financiële problemen is volgens The Athletic de kans bijzonder groot dat PSV Dest voor een lagere transfersom alsnog kan overnemen: “FC Barcelona wil niet dat een geblesseerde speler ruimte in het salarisbudget inneemt, zeker niet eentje wiens contract in de zomer van 2025 afloopt”, schrijft het medium over de situatie van Dest en de nog altijd concrete interesse van PSV.


Vorig artikelEarnie Stewart bevestigt interesse in diverse PSV’ers: ‘Er wordt wel veel geïnformeerd’
Volgend artikel‘Dankzij PSV ben ik klaar voor een volgende stap’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in