Home Nieuws FC Barcelona is Luuk de Jong nog lang niet vergeten, lovende reactie...

FC Barcelona is Luuk de Jong nog lang niet vergeten, lovende reactie Catalaanse fans

22075
0

In Nederland wordt dezer dagen de discussie over een hernieuwde periode van Luuk de Jong in het Nederlands Elftal aangezwengeld.

De aanvoerder van PSV maakt ook gewoon heel veel indruk met zijn spel en mag dan wel in zijn nadagen verkeren maar het beste is er nog lang niet vanaf bij de beste kopper ter wereld. Luuk de Jong is hot en dat betekent dat een terugkeer bij Oranje opnieuw een thema is geworden.

Als het aan Ruud Gullit ligt keert de spits en het boegbeeld van PSV zo snel als mogelijk is terug bij PSV. Of dat in de hoedanigheid als reservespits is, als basisspeler of als targetman, lijkt Gullit weinig uit te maken. De Europees kampioen van 1988 adviseerde Ronald Koeman deze week Luuk de Jong bellen voor een terugkeer.

Dat Luuk de Jong in zijn buitenlandse jaren een betere voetballer is geworden, behoeft geen discussie meer. Of het nu door zijn seizoen in Barcelona komt of juist zijn jaren in Sevilla, Luuk de Jong is technisch gezien een stuk beter dan voor zijn vertrek naar Spanje. Met Sevilla won hij de Europa League door eigenhandig af te rekenen met FC Internazionale maar er is meer. De Jong is zowel in Sevilla als in Barcelona mateloos populair.

Artikel gaat verder onder foto

In Barcelona had hij enkele maanden nodig de harten van de fans te vinden maar heden ten dage kan De Jong niet meer stuk in Catalonië. Het karakter van Luuk de Jong in combinatie met zijn nooit afdoende werklust zorgt er in Catalonië voor dat hij niet vergeten wordt. FC Barcelona speelt komende speelronde thuis tegen Bilbao en dus herinnert de sociale media afdeling van de club uit Catalonië haar fans aan de editie van twee seizoenen terug, toen Luuk de Jong op de voor hem zo kenmerkende manier afrekende met de Baskische club.

Een krachtige als even prachtige kopstoot zorgde voor de winnende goal. De reacties van de Barcelona-fans onder de video zijn hartverwarmend te noemen. Luuk de Jong wordt gemist in Barcelona en bovendien nooit vergeten, blijkt uit de reacties van de fans onder onderstaand Instagram-filmpje.


Vorig artikelUnieke beelden van het Philips Stadion in 1976
Volgend artikelBasisspelers Lozano, Dest en Pepi topfit terug van succesvolle interlands met Mexico en Team USA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in