Home Nieuws FC Barcelona deelt details transfer Dest naar PSV en bedingt doorverkooppercentage

FC Barcelona deelt details transfer Dest naar PSV en bedingt doorverkooppercentage

1996
0

Het moet raar lopen wil Sergiño Dest volgend seizoen na 30 juni 2024 geen contractspeler van PSV zijn. De verdediger die met rugnummer acht gaat spelen, zal eerst een jaar worden gehuurd.

Volgend jaar dient PSV tien miljoen euro te betalen aan FC Barcelona om Dest definitief over te nemen van PSV. De club gaat er natuurlijk van uit volgend seizoen middels de eerste dan tweede plaats Champions League-voetbal te spelen. Daardoor is het meteen verzekerd van ruim 50 miljoen euro aan inkomsten, meer dan nu het geval is. Er dienen dan mogelijk meerdere koopopties te worden afgerekend, waaronder die van Malik Tillman en nu dus ook Sergiño Dest.

De transfer van Dest van FC Barcelona naar PSV is ook door FC Barcelona wereldkundig gemaakt. FC Barcelona meldt de transfer in een officieel statement via de website en via de sociale kanalen. FC Barcelona meldt dat het tevens een doorverkooppercentage bij een toekomstige transfer heeft bedongen. PSV doet doorgaans geen inhoudelijke mededelingen over contractdetails.

Dest wordt voor één seizoen gehuurd en kan daarna worden overgenomen voor een bedrag van tien miljoen euro. PSV deelt in het eerste jaar het salaris van de verdediger nog met Barcelona. Doordat PSV zo snel kon handelen, mag Dest ook mee naar de Champions League-voorronde tegen Rangers FC.

Dest kwam niet voor in de plannen van trainer Xavi, al maakte hij wel veel minuten in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dest is dan ook topfit op dit moment. Vorig seizoen kwam Dest op huurbasis uit voor AC Milan, maar ook daar kon hij geen basisplaats afdwingen. Voor beide clubs speelde hij totaal 100 duels.

De transfer van Dest kwam zondag in een stroomversnelling, zodat hij nog mee kon doen in het duel met Rangers FC. Earnie Stewart bevestigde maandag dat Sergiño Dest zeer snel al minuten zal gaan maken voor PSV. De Amerikaan is na Malik Tillman, Jerdy Schouten, Ricardo Pepi en Noa Lang de vijfde versterking.


Vorig artikelDest krijgt kippenvel van het Philips Stadion: ‘PSV was pusherig op een goede manier’
Volgend artikelRamalho lijkt basisplaats verspeeld te hebben | PSV zet nog altijd in op komst nieuwe centrale verdediger: ‘We zijn ermee bezig’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in