Home Nieuws Veel lof na PSV – FC Volendam, vergelijkingen met Riquelme: ‘Ideaal voor...

Veel lof na PSV – FC Volendam, vergelijkingen met Riquelme: ‘Ideaal voor uitwedstrijden in de Champions League’

2906
0

Als het aan Aad de Mos ligt gaat PSV met Malik Tillman in de basis op zoek naar zoveel mogelijk punten in de Champions League.

Aad de Mos denkt dat het kan en dat Tillman goed genoeg is om de komende weken in de Champions League te gaan excelleren. Met name in uitwedstrijden in het miljardenbal denkt De Mos dat Tillman PSV verder kan helpen. De ochtend na de wedstrijd tegen FC Volendam blijkt Aad de Mos te hebben genoten van de beslissing om Malik Tillman in de basisopstelling te laten starten.

Aad de Mos heeft namelijk enorm genoten van het optreden Malik Tillman in de thuiswedstrijd van PSV tegen FC Volendam. De aanvallende middenvelder speelde voor het eerst negentig minuten en scoorde een doelpunt en gaf een assist. Het pure voetbal druipt er vanaf bij de middenvelder uit de Verenigde Staten. Dat Tillman altijd vooruit denkt bleek uit zijn steekpass in de 55e minuut. De pass kwam niet aan en bleek te diep te zijn maar de denkwijze van Tillman, altijd vooruit in de kleine ruimte, kwam goed tot uiting in die ene pass die niet aan kwam.

“Ik wist niet dat hij zó goed kon voetballen”, aldus een lyrische De Mos een dag later bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. “Ik heb mijn vingers erbij afgelikt, wat die man liet zien. Zijn fluwelen balbehandeling deed mij denken aan Riquelme. Hij speelt alle ballen vooruit in de loop”, aldus De Mos, die nog niet klaar was met zijn lofzang.

“Dit is helemaal zijn positie nu, ideaal voor uitwedstrijden in de Champions League. Het is een fenomeen, een fantastische speler om naar te kijken als je liefhebber bent. Mijn vraag is waarom hij bij Rangers en Bayern München niet is geslaagd. Dat heeft met één ding te maken: handelingssnelheid in de grote wedstrijden”, vervolgt De Mos, die zich hardop afvraagt of Tillman ook van dergelijke waarde kan zijn in de Champions League.

“Ik ben benieuwd of hij het tegen Sevilla en in andere grote wedstrijden ook kan uitvoeren op deze manier. Ik denk van wel, want hij is goed omgeven. Hij krijgt de ballen op tijd ingespeeld van Veerman en kan dan de beslissende pass geven”, aldus Aad de Mos.

De 21-jarige Tillman maakte afgelopen zomer op huurbasis de overstap van Bayern München, maar maakte tot dusver vanwege de grote hoeveelheid concurrentie nog niet al te veel minuten voor PSV.

Langzaamaan lijkt daar verandering in te komen. PSV kan aan het einde van dit seizoen de daad bij het woord voegen en de koopoptie op Tillman lichten. De club heeft immers een optie tot koop bedongen in de deal met Bayern München. Een bedrag van ruim 12 miljoen euro dient door PSV te worden overgemaakt naar München mocht de club besluiten de optie te lichten.


Vorig artikelFinancieel directeur PSV verwacht dat de club volgend jaar weer boven de 60 miljoen zit
Volgend artikelHoe lang houdt volhouder en doorzetter Guus Til het nog vol?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in