Home Nieuws Familie van der Kuijlen dankbaar na mooi eerbetoon: VVV spits Giakoumakis op...

Familie van der Kuijlen dankbaar na mooi eerbetoon: VVV spits Giakoumakis op weg naar eerste titel

710
0

Willy van der Kuijlen heeft door de jaren heen een prachtige erelijst opgebouwd.

Zijn statistieken en prestaties zijn uniek te noemen. In achttien seizoenen bij PSV veroverde Van der Kuijlen drie landstitels. In 1975, 1976, 1978 werd PSV kampioen met van der Kuijlen kampioen en mocht hij in 1974 en 1976 de KNVB-beker omhooghouden. Het hoogtepunt was het veroveren van de UEFA Cup in het seizoen 1977/1978.


De familie van der Kuijlen is erg trots op de benoeming. “We zijn compleet overweldigd door alle mooie woorden en initiatieven die de afgelopen weken tot ons zijn gekomen”, zegt dochter Wendy van der Kuijlen in een reactie op de vernoeming van de topscorersprijs.

“Ons pap leefde voor het voetbal, dat heeft 311 goals gebracht. Zijn favoriete quote was niet voor niets: ‘De mooiste kleur is die van gras’. Deze trofee is een kroon op zijn werk. Daar zijn we als familie enorm trots op.”

De trofee voor de Eredivisie-topscorer wordt een replica van het standbeeld van Van der Kuijlen dat bij het stadion van PSV staat. Zeer waarschijnlijk is VVV-Venlo-spits Giorgos Giakoumakis de eerste die de vernoemde prijs in ontvangst mag nemen. De Griek scoorde inmiddels 24 keer.


Facebook Comments