Home Nieuws Fábio Silva, voor altijd in de geschiedenisboeken bij PSV: ‘PSV was mijn...

Fábio Silva, voor altijd in de geschiedenisboeken bij PSV: ‘PSV was mijn project’

1917
0

De rake strafschop van Fábio Silva zorgde voor mooie vreugdetaferelen bij de ruim 17500 mee gereisde PSV-fans, die tegenstander Ajax in 120 minuten voetbal niet eens keer op doel zagen schieten.

Het verval van de Amsterdamse club bleek in 2023 allang en breed te zijn ingezet maar dat terzijde. Een van richting veranderd schot van Steven Bergwijn dat tot eigen doelpunt van Jarrad Branthwaite werd gepromoveerd en later nog een schotje op de paal van Brobbey. Dat waren feitelijk de enige wapenfeiten van tegenstander Ajax in de bekerfinale, dat het zelfs voor elkaar kreeg in de strafschoppenserie niet op doel maar over dan wel naast te schieten.

Matchwinner Fábio Silva kan het zich allemaal nog goed herinneren. De Portugees werd een publiekslieveling in Eindhoven en dan na slecht zes maanden dienstverband. Het is dan ook nog maar een jaar geleden dat Fábio Silva de winnende treffer binnenschoot in de bekerfinale tegen Ajax.

De jonge en nog altijd veelbelovende spits verliet PSV vorige zomer om terug te keren bij zijn eigenlijke werkgever Wolverhampton Wanderers. Wel tegen wil en dank want de jonge aanvaller vindt het maar niets daar bij Wolverhampton. De Premier League-club besloot de aanvaller nogmaals te verhuren, ditmaal aan het Schotse Rangers FC.

De spits heeft nu in gesprek met SportBible verklaard nooit naar Wolverhampton Wanderers te hebben gewild. Ook geeft hij aan met een positief gevoel terug te kijken op zijn periode in bij PSV in Eindhoven.

In de coronazomer besloot de Engelse club Fábio Silva naar Engeland te halen. Het paste destijds in het transferpatroon van de club, welke veel jonge talenten oppikte uit de Portugese competitie. Silva was daarop geen uitzondering. De spits heeft nu verteld dat hij veel liever bij FC Porto was gebleven: “Ik trainde ’s morgens mee met Porto, at met mijn familie en toen belde mijn zaakwaarnemer om me te vertellen dat we de dag erop naar Engeland zouden gaan. Ze duwden me die kant op, ik had geen keuze”.

Het ging daarbij vooral om emotionele druk die de op de dat moment zeventienjarige jongen ervaarde. “Ze vertelden me dat ik niet voor het eerste team van Porto zou spelen als ik Wolves af zou wimpelen. Porto zat op dat moment krap bij kas en ik had er verder niks over te zeggen. Ze zeiden me dat ik de dag erop een vlucht had, en daarmee basta.”

Met de transfer naar Wolverhampton was zo’n veertig miljoen euro gemoeid met FC Porto als grote winnaar. Silva’s contract loopt nog twee jaar door bij de Premier League-club, waar hij al vroegtijdig als miskoop werd bestempeld. Daardoor werd hij achtereenvolgens verhuurd aan Anderlecht, PSV en het afgelopen seizoen dus Rangers FC. Silva kijkt met een positief gevoel terug op die periodes.

“Bij PSV keek ik de mensen in de ogen en vertelde ik dat het écht voelde alsof het mijn project was. Dat wederzijdse vertrouwen. Daar gaat het om. Ik kreeg het gevoel dat er écht in mij werd geloofd. Ik ben een volledig andere speler als ik met een lach speel, dan haal ik een veel hoger niveau. Dat merkte ik denk ik ook bij PSV.”

De spits is niet van plan zijn contract in Engeland uit te dienen: “Ik wil uiteindelijk naar een andere club. Geen idee of het een transfer of een nieuwe verhuurperiode wordt, maar iedereen bij Wolves weet hoe ik erover denk en de manager denkt hetzelfde. Ik zou nog wel graag in Spanje spelen”, aldus Fábio Silva, die nog weleens terugdenkt aan de winnende strafschop in De Kuip. In onderstaande video de strafschop gefilmd vanuit het vak met de PSV-fans.


Vorig artikelIs Timon Wellenreuther voor 2 miljoen euro op weg naar PSV? ‘PSV concreet geinteresseerd’
Volgend artikelSteunpilaar staat niet meteen voor vertrek maar Borussia Dortmund kijkt wel mee: ‘Hij moet honderd miljoen opbrengen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in