Home Nieuws Fábio Silva voelt de connectie met Simons én met PSV en wil...

Fábio Silva voelt de connectie met Simons én met PSV en wil in Eindhoven blijven

474
0

Vraag Fábio Silva niet naar zijn toekomst want de Portugees wil dolgraag in Eindhoven blijven na dit seizoen.

Silva voelt zich als een vis in het water bij PSV en snakt naar de bekerfinale en successen met PSV. De jonge spits voelt een enorme connectie met PSV en met Ruud van Nistelrooij en geniet van het samenspelen met Xavi Simons. Silva maakte zaterdag één van de vier doelpunten voor PSV. ‘Het is moeilijk om tegen dit soort teams, met vijf verdedigers en de linies kort op elkaar, te spelen’, zei de spits na de wedstrijd.

‘Excelsior stond voornamelijk met elf spelers op de eigen helft, maar gelukkig scoorden we al vroeg in de wedstrijd. In de tweede helft hadden we het heft volledig in handen. We beseffen dat vanaf nu elk duel tot het einde van het seizoen moeilijk gaat worden. Alle teams hebben nog iets om voor te strijden’, vertelde Silva, die dinsdag tegen Spakenburg op de bank bleef.

Tegen Excelsior startte de Portugees in de basis, voor rust vanaf de flank en na het uitvallen van Luuk de Jong in de spits. De jonge aanvaller is multifunctioneel. ‘Op welke positie ik speel, maakt mij niet veel uit, al is de spitspositie wel mijn natuurlijke positie. Maar voor mij is het allerbelangrijkste dat ik in de basis wil staan. Ik doe er altijd alles aan om het team te helpen met mijn doelpunten of assists.’

Silva maakte op aangeven van Xavi Simons in de slotfase de 3-0 voor PSV. ‘Ik vond de pass en mijn goal even mooi. En even belangrijk’, antwoordde de spits op de vraag of de assist van Simons misschien nog wel mooier was dan het doelpunt. ‘Ik heb een goede connectie met Xavi. We doen dit ook vaak op de training.’

Silva wil dolgraag in Eindhoven blijven maar weet dat Wolverhampton Wanderers het uiteindelijk zal gaan bepalen. ‘Ik weet nog niet wat er komend seizoen gaat gebeuren. Ik geniet van elk moment bij PSV en voel me gewaardeerd. Ik zou hier graag willen blijven. Na dit seizoen is het tijd om erover te praten’, klinkt het.


Vorig artikelDe titel is al weken uit zicht maar van Nistelrooij én Silva geven niet op: ‘We gaan voor de titel’
Volgend artikelPatrick van Aanholt over de gekozen tactiek tegen Excelsior, verdediger ontevreden over spel PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in