Home Nieuws Fábio Silva lijkt een tweederangs spits uit Portugal te zijn: ‘Wonder dat...

Fábio Silva lijkt een tweederangs spits uit Portugal te zijn: ‘Wonder dat er een prijskaartje van 40 miljoen aan Silva hangt’

3725
0

PSV heeft zich versterkt met de Portugese spits Silva. Althans, de medische keuring is afgerond maar in en tegen Emmen is Silva nog niet beschikbaar.

Zijn volledige naam is Fábio Daniel Soares Silva. Silva is een Portugees aanvaller die doorgaans speelt als centrumspits. Rik Elfrink noemde het aantrekken van de jonge aanvaller ‘ doorpakken op de transfermarkt’, maar die omschrijving lijkt de centrumspits nog niet waard te zijn getuige de analyse van Voetbal International over de kwaliteiten van de spits.

In principe geldt de Portugees als stand-in voor Luuk de Jong maar meer dan dat kunnen we naar alle waarschijnlijkheid niet verwachten van de spits. Voetbal International analyseerde de kwaliteiten van de aanvaller en kwam tot een aantal opvallende conclusies. Fábio Silva lijkt dan een tweederangs spits uit Portugal te zijn.

Silva verruilde in september 2020 FC Porto voor Wolverhampton Wanderers. Sinds half juli 2022 speelt hij op huurbasis voor RSC Anderlecht maar nergens werd zijn aanwezigheid echt een succes. Behalve voor zaakwaarnemer Jorge Mendes, die ruim 8 miljoen euro verdiende aan de transfer van de jonge Portugees naar Wolverhampton. Het totale prijskaartje bedroeg 40 miljoen euro, waarvan dus ruim 8 miljoen euro rechtstreeks naar de zaakwaarnemer van dienst ging.

Tot dat moment was zijn status hem al vooruit gesneld want aan de lopende band scoren zat er ook in Portugal al niet in voor Silva, zo concludeert Voetbal International in onderstaand item. Ook voor de Premier League club heeft Silva weinig gescoord. Het weekblad trekt dan ook een opvallende conclusie over de Portugees. ‘Een wonder dat er een label van 40 miljoen euro aan Fábio Silva hangt’, klinkt het.

 

 

 

 

 


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here