Home Nieuws Fábio Silva kan dit seizoen de sleutel naar succes worden | Mitroglou...

Fábio Silva kan dit seizoen de sleutel naar succes worden | Mitroglou en Vinícius klassen minder

2073
0

Het doelpuntenfestijn van zaterdagavond tegen FC Groningen was ook aan aanvaller Fábio Silva besteedt. De vreugde van de Portugees was aandoenlijk als even hartstochtelijk om te aanschouwen.

Fábio Silva vindt het geweldig om onder Ruud van Nistelrooij te werken en is erg blij met zijn transfer naar Eindhoven. De Portugese huurling, die zaterdagavond tegen FC Groningen zijn eerste treffer maakte in Eindhovense dienst, beschouwt zijn trainer als een van de beste spitsen aller tijden.

De PSV aanhang is de laatste jaren net verwend met spitsen als Konstantinos Mitroglou en Carlos Vinícius. De stand-in spitsen van afgelopen jaren waren op zich prima spitsen maar vielen evenzo vaak ook uit de toom als over handelingssnelheid en technische vaardigheden ging. Beide gehuurde spitsen lieten geregeld zien niet over het juiste niveau te beschikken. Fábio Silva is duidelijk van een ander niveau en niet alleen een stuk jonger en al flink wat ervaring maar ook technisch gezien veel verder dan zijn voorgangers. Konstantinos Mitroglou en Carlos Vinícius zijn klassen minder dan Fábio Silva.

Na afloop straalde de Portugese spits van oor tot oor, wat hij net na zijn prima doelpunt ook liet zien. “Ik ben erg gelukkig, we speelden een goede wedstrijd”, aldus Silva op de persconferentie na afloop. De van Wolverhampton Wanderers gehuurde aanvaller maakte in de 84e minuut, op aangeven van Jordan Teze, het vijfde doelpunt. “Persoonlijk ben ik ook erg gelukkig met mijn goal, maar het is niet mogelijk zonder een goede staf en een goed team”, zegt hij tegen Voetbal International.

Silva kan dit seizoen zomaar eens de sleutel naar sportief succes gaan worden voor PSV. Met de inbreng van de spits gaat het niveau bepaald niet omlaag, zoals bij de geliefde Mitroglou en Vinicius het niveau wel naar beneden ging. Sterker nog, Silva zorgt ervoor dat Luuk de Jong zijn doorgaans hoge niveau moeten blijven aantikken om basisspeler te kunnen blijven. Die automatische druk legt de Portugese jongeling met zijn aanwezigheid Luuk de Jong als vanzelf op.

De lange Braziliaanse spits mag dan tegenwoordig Premier League speler zijn maar zijn technische bagage was bepaald niet om over naar huis te schrijven. De eerste acties van Mitroglou voor PSV ten spijt, op een gure donderdagavond in de Europa League draaide hij meteen koud uit het vliegtuig enkele tegenstanders dol, maar ook zijn technische bagage en handelingssnelheid waren bepaald niet één met het PSV niveau. Dat is met de aanwezigheid van Silva wel anders. Het elftal wordt er zonder Luuk de Jong én met de inbreng van Silva, die ook aan de zijkanten aanspeelbaar is en acties kan maken, zeker niet zwakker op. Zoals gezegd kan Silva dit seizoen zomaar de sleutel naar sportief succes gaan worden, te beginnen in en tegen Sevilla.


Vorig artikelVan Nistelrooij geirriteerd na vragen over Simons, trainer wuift veel besproken PSG clausule weg
Volgend artikelMemphis schiet tiental Atlético in laatste minuut naar de winst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in