Home Nieuws Fábio Silva geniet van titelrace maar zit PSV daadwerkelijk nog in de...

Fábio Silva geniet van titelrace maar zit PSV daadwerkelijk nog in de race om de landstitel?

1067
0

Fábio Silva, de Portugese jonge aanvaller die veel overeenkomsten heeft met Xavi Simons.

Over Fábio Silva kunnen we inmiddels al best concluderen dat de jongeling een meerwaarde is voor het elftal van Ruud van Nistelrooij. Atletisch, bedrijvig en een ongekende passie voor het spel. Fábio Silva lijkt langzaam op stoom te komen en een absolute meerwaarde voor PSV te gaan worden. Opnieuw scoorde Silva en oom met het hoofd is de spits erg gevaarlijk te noemen. Luuk de Jong gaf al aan dat hij Silva als een ideale bliksemafleider ziet in de zestienmeter. Zo ontstaat er ook meer ruimte voor de acties van de aanvoerder van PSV.

Na afloop van de wedstrijd tegen FC Twente zei Silva blij te zijn met de prestatie van de ploeg. ‘We hebben een goede reactie gegeven. Dit was een belangrijke wedstrijd voor ons om bij te blijven in de top, dat is gelukt. Volgens mij hebben we verdiend gewonnen’, aldus Silva, die PSV nog steeds erg kansrijk vindt in de strijd om de landstitel. Cijfermatig is er natuurlijk van alles mogelijk maar een serie wedstrijden neerzetten is er al maanden achtereen niet meer bij voor PSV. Meer dan twee competitiewedstrijden op rij winnen is immers vanaf 31 augustus al niet meer gelukt. PSV moet dan ook nog drie clubs voorbij om als eerste te eindigen. Zit PSV daadwerkelijk nog in de race om de landstitel?

Naar eigen zeggen geniet de Portugees van de titelrace en kijkt hij uit naar de maanden die nog komen gaan voor PSV. ‘Natuurlijk is de druk om te winnen er bij ons. We spelen om de prijzen, maar ik houd juist van die druk, dat is juist goed. Het is heel simpel; we moeten iedere wedstrijd beter worden en de concurrentie blijven aangaan. We zitten nu in ieder geval op het goede spoor.’

Tijdens het persmoment werd Silva ook gevraagd naar zijn verleden. Als zeventienjarige werd hij al voor liefst veertig miljoen euro weggeplukt door Wolves. Sinds zijn vertrek bij Porto heeft hij die grote belofte nooit helemaal in kunnen lossen en werd hij onder meer verhuurd aan Anderlecht. Wanhopen of twijfelen doet de spits niet, geen moment.

‘Nee, het is geen last’, zegt hij over de relatief hoge transfersom. ‘Gemakkelijk is het niet, maar het heeft mij niet veranderd. Jonge spelers gaan nu eenmaal voor hoge bedragen tegenwoordig. Ik richt me gewoon op het voetballen. Ik heb altijd hard gewerkt en dat blijf ik doen. Ik richt me nu op PSV, op het halen van prijzen hier. Er kan namelijk nog heel veel beter aan mijn spel”, aldus PSV’s nieuwe smaakmaker.


Vorig artikelJoshua Brenet keek al weken uit naar het Philips Stadion maar boze Jans overweegt in te grijpen richting Brenet
Volgend artikelVan Nistelrooij voorspelt gouden toekomst: ‘Hij wordt een heel belangrijke speler’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in