Home Nieuws Faber onder de indruk: ‘Mentaal is PSV ijzersterk’

Faber onder de indruk: ‘Mentaal is PSV ijzersterk’

13
0

Aanstaande zondag zit Ernest Faber voor het laatst als trainer van FC Groningen op de bank als hij het in het Philips Stadion opneemt tegen PSV, de club waarbij hij als speler en assistenttrainer meer dan twintig heeft gezeten.

In gesprek met het Eindhovens Dagblad blikt hij vooruit. “Ze zijn de terechte kampioen,” aldus Faber. “Mentaal zijn ze ijzersterk. PSV heeft simpel gezegd een team van volhouders en dat heeft zich uitbetaald. Daarom hebben ze dit seizoen zo vaak moeilijke wedstrijden in resultaat omgezet.”

In december ging het voor PSV echter juist in de slotfase mis tegen FC Groningen toen diep in blessuretijd FC Groningen de 3-3 maakte. Na die wedstrijd dacht Faber echter niet aan dat binnengehaalde punt. “Ik ben heel blij dat het met PSV’s video-analist Wim Rip weer goed gaat. De rest was bijzaak,” geeft de voormalig PSV’er aan.

Faber wordt zelf gelinkt aan meerdere clubs, maar wil eerst met FC Groningen de competitie goed afsluiten. “We willen de klus goed afmaken en kunnen bij winst tegen PSV nog tiende worden,” geeft Faber aan. “Daar gaan we volle bak voor en vanaf volgende week steek ik meer energie in mijn eigen toekomst.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here