Home Nieuws Faber hoopt op aanblijven John de Jong en wordt blij van Rodriguez...

Faber hoopt op aanblijven John de Jong en wordt blij van Rodriguez en Madueke

785
0

Ernest Faber was na afloop van de bijzonder zwakke partij van PSV nog mild voor zijn elfta. Faber weet ook dat PSV door moet en blikt daarom vooruit op wat komen gaat.

Het heeft er alle schijn van dat de interim-coach gebukt gaat onder de zeer matige presataties van PSV. Hoewel het niet hard gemaakt kan worden, lijkt Faber geregeld te denken waar hij in hemelsnaam aan begonnen is.


Toch trachtte de coach de lichtpuntjes eruit te benoemen en die waren er ook zeer zeker. Madueke oogde gevaarlijk in de korte tijd die hij op het veld stond. Het gaat snel met hem. “We hebben met Noni een traject met Jong PSV nu even overgeslagen. Als hij zo doorgaat, des te eerder gaat hij starten in de basis. Hij is een topscorer in de jeugd, traint goed en wij zijn op zoek naar doelpunten. De kans is best groot dat we nu voor wat meer onbevangenheid gaan kiezen.”

Het korte optreden van Rodriguez liet ook zien dat PSV een goede slag geslagen heeft op de zo kwetsbare positie van linksachter. Het moet Faber geruststellen dat er een persoonlijkheid aan de selectie is toegevoegd, die stabiel presteren hoog in het vaandel heeft staan.

Faber liet zich ook uit over het al dan niet aanblijven van John de Jong. “Ik hoop dat hij bij de club blijft. John heeft in twintig jaar PSV heel goede dingen gedaan. Soms worden er verkeerde keuzes gemaakt. Intern stelt hij zich kwetsbaar op. Dat mensen buiten niet tevreden zijn, dat kan. Dat het bedreigend wordt? Dat vind ik schandalig. Ik hoop dat John blijft zodat we de zaak kunnen omdraaien. Hij is een jonge manager, maar heeft een goed netwerk. Ik ga er ook vanuit dat hij blijft.”

 


Facebook Comments