Home Nieuws Extra inkomsten voor PSV bij eventuele transfer Mertens naar Inter en Depay...

Extra inkomsten voor PSV bij eventuele transfer Mertens naar Inter en Depay naar Spurs

213
0

Verschillende ex PSV spelers staan in de belangstelling van diverse Europese clubs. De namen van Dries Mertens, Kevin Strootman en Mempis Depay worden gelinkt aan nog grotere clubs dan de clubs waar ze al voor spelen.

Dries Mertens zou voor een opvallende binnenlandse transfer staan in Italië. Mertens staat volgens La Gazzetta dello Sport en Corriere dello Sport in de nadrukkelijke belnagstelling van Internazionale.

Napoli-president Aurelio De Laurentiis zou niet van plan zijn om aan de nieuwe salariseisen van Mertens te voldoen, waardoor een transfer een optie lijkt. Inter vindt het namelijk geen probleem om Mertens 6 miljoen euro per jaar over te maken, melden media in Italië. Er ligt een contract voor twee jaar met een optie op een derde seizoen klaar voor de oud-speler van onder meer FC Utrecht en PSV, wiens verbintenis bij Napoli na dit seizoen afloopt.

Memphis Depay staat op dit moment in de belangstelling van Tottenham Hotspur. De Londense club volgt Depay op de voet en zou maar liefst 59 miljoen Pond voor Depay over hebben. In beide gevallen kan PSV een bedrag tegemoet zien. In gesprek met Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad blijkt dat PSV een solidariteitsvergoeding zal opstrijken van enkele procenten.

‘PSV heeft destijds geen doorverkooppercentage bedongen. Elke transfer van Memphis levert PSV wel 3,75 % van het totaal op. Dat is de zogeheten solidariteitsvergoeding’, zegt Elfrink over de transfer van Memphis.

‘Van een transfer van Mertens verwacht ik minder. Zelfs als er een doorverkoop is afgesproken, zal het niet veel meer zijn. Zijn contract loopt af en gezien zijn leeftijd gaat hij niet meer voor een mega-bedrag verkocht worden’, zegt Elfrink over een toekomstige transfer van Dries Mertens. PSV verkocht Mertens destijds voor een kleine 10 miljoen euro aan Napoli.

Kevin Strootman wordt al enige tijd gelinkt aan een nieuwe periode bij PSV. Zijn club Marseille zou af willen van de middenvelder omdat zijn salaris te stevig drukt op de begroting van de Zuid – Franse club. Marseille is bereid ver te gaan om de middenvelder van de hand te doen. PSV zou al een keer een poging hebben gewaagd bij Strootman afgelopen zomer maar de international zou het nog te vroeg gevonden hebben voor een terugkeer bij PSV. Eerder wist PSV wel te profiteren van de transfer van Strootman van AS Roma naar Olympique Marseille.

 

 


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here