Home Nieuws Experiment met ‘Gakpo-achtige aanvaller’ op rechtsachter smaakt naar meer voor Bosz: ‘Interessante...

Experiment met ‘Gakpo-achtige aanvaller’ op rechtsachter smaakt naar meer voor Bosz: ‘Interessante optie’

3728
0

Peter Bosz gaf woensdagavond de nodige jeugdspelers de kans zich opnieuw aan de trainer te bewijzen.

De trainer bleek opnieuw enthousiast te zijn over bepaalde spelers, waarbij er volgens Bosz één speler een opvallende wedstrijd speelde. Het betreft Julian Kwaaitaal, die door de ogen van Bosz een opvallende hoofdrol wist te vertolken. Het achttienjarige talent is van nature een aanvaller en begon ook in de voorhoede aan de voorbereiding dit seizoen maar heeft zich een verandering voorgedaan want tegen FC Eindhoven bleek Kwaaitaal ineens de rol van rechtsachter in te vullen. En dat deed de jonge zelf opgeleide speler met verve, aldus een enthousiaste Peter Bosz na afloop.

Bosz liet Kwaaitaal woensdag dan ook voor de tweede keer achterin spelen. ‘Dat heeft hij aan zijn trainers te danken. Die hebben mij gezegd dat zij dachten dat Julian ook als rechtsback zou kunnen spelen. Hij heeft bij mij in het begin linksbuiten gespeeld, dus dan is het een hele switch om op de rechtsbackpositie terecht te komen’, aldus Peter Bosz in zijn eerste reactie.

‘Hij heeft wel een aantal kwaliteiten dat hem een hele interessante rechtsback zou kunnen maken’, vervolgde Bosz. ‘Hij heeft snelheid, hij kan die rechterkant volledig bespelen, hij heeft écht een goede trap. Het is een jongen die daardoor dus in aanvallende zin gevaarlijk kan zijn. Maar: als rechtsback ben je in eerste instantie verdediger, dus ik ben nu een beetje aan het ontdekken of hij daar gevoel voor heeft. Wij willen wel vooruit verdedigen, maar daar zal hij stapjes in moeten maken”, klinkt het.

Tegen FC Eindhoven maakte Kwaaitaal in ieder geval een goede indruk en dat smaakt duidelijk naar meer, lijkt Bosz te willen aangeven. ‘Die eerste goal, die kwam na een voorzet van hem, na een individuele actie. Zo’n soort actie, waarbij hij om drie man heen slalomt, heeft hij nog een keer gehad in de wedstrijd. Maar ik vond dat het drukzetten in de eerste helft niet goed ging, we kregen niet écht de druk op Eindhoven en daar was hij ook bij betrokken. Dat heeft hij in de tweede helft beter gedaan. Hij is lerende. Een interessante jongen’, besloot de trainer zijn analyse op Kwaaitaal, die vorige week door Rik Elfrink nog een ‘Cody Gakpo-achtige’, speler genoemd werd, waarmee Elfrink met name in eerste instantie naar het uiterlijk en lengte van Gakpo verwees.


Vorig artikelBetaalbare en linkercentrale verdediger Karim Rekik kiest ook voor miljoenen-salaris
Volgend artikelIsmael Saibari wilde vakantie inruilen voor trainingskamp in Oostenrijk en wijkt niet af van dat ene doel: ‘Ik ga voor een basisplaats’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in