Home Nieuws Excentrieke Memphis Depay wordt sterspeler van FC Barcelona

Excentrieke Memphis Depay wordt sterspeler van FC Barcelona

601
0

Memphis Depay maakt de overstap van Olympique Lyon naar FC Barcelona.

Diverse media melden dat de overgang van de spits van Olympique Lyon naar de Catalaanse topclub rond is. Het hing al even in de lucht maar de Catalaanse topclub diende eerst geld vrij te maken om de sterspeler te kunnen bekostigen.

Bij Barcelona wordt Depay herenigd met coach Ronald Koeman, onder wiens leiding hij bij het Nederlands elftal is uitgegroeid tot een gezichtsbepalende speler en uithangbord. Koeman wenst hetzelfde te realiseren bij Barcelona.

Barcelona betaalt naar verluidt in eerste instantie 25 miljoen voor Depay. In een later stadium zal de Catalaanse club nog een extra bedrag van 5 miljoen euro overmaken naar Lyon. Door bonussen kan het uiteindelijke transferbedrag zelfs nog enkele miljoenen hoger worden. PSV gaat ook mee profiteren.

De vraag is wel hoe Memphis Depay ontvangen gaat worden door het kritische en uitgedunde Catalaanse voetbalpubliek. De club van Koeman verliest ieder jaar meer fans en het stadion zit al jaren niet meer tot de nok toe vol. Steeds meer toeristen, voetbaltoeristen en dagjesmensen bevolken de tribunes van Camp Nou. Nu sterspeler Messi is gebleven, zal Depay zeker nog in zijn schaduw opereren maar in houding, gedrag en leefwijze verschillende de twee voetballers als dag en nacht.

Hoe gaat de excentrieke Memphis zijn leven inrichten in de Catalaanse hoofdstad? Accepteert de Catalaanse voetbalschare het excentrieke gedrag van Memphis als de sterke aanvaller bijvoorbeeld eens een mindere periode weet door te maken? Feit is dat Memphis Depay een absolute droomtransfer gaat maken met zijn overgang naar FC Barcelona.

 


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here