Home Nieuws Excentrieke Jorge Sampaoli én ‘De Jong fan’ spits Navas heten Luuk de...

Excentrieke Jorge Sampaoli én ‘De Jong fan’ spits Navas heten Luuk de Jong welkom

1100
0

PSV zal donderdagavond een extreem goede avond moeten hebben om de nummer 12 van Liga te verslaan.

De laatste keer dat PSV op Spaanse bodem actief was, bleek Real Sociedad een maat te groot te zijn voor PSV, wat vooral op intensiteit en karakter werd afgetroefd in San Sebastian. Het tijdperk Roger Schmidt lijkt al jaren achter ons te liggen maar de wedstrijd in het noorden van Spanje staat de meeste PSV fans nog in het geheugen gegrift. PSV was letterlijk en figuurlijk kansloos in San Sebastian. Is PSV Europees gegroeid en kan de ploeg een Spaanse opponent aan?

Sevilla FC is momenteel een laagvlieger in Spanje en Real Sociedad was vorig jaar december de nummer drie van La Liga maar coach Sampaoli neemt het zekere voor het onzekere en heeft zijn team tot in de kleinste details bij gesproken over het PSV van Ruud van Nistelrooij. Met name Luuk de Jong speelde een hoofdrol in de analyse van de Argentijnse coach, die flink tekeer kan gaan langs de zijlijn.

Eerst en vooral is er lof en veel waardering voor Luuk de Jong. ‘Hij heeft ons veel gegeven. Hij is geweldig in de lucht. Voor hem zal het speciaal zijn omdat hij titels heeft gewonnen met de club. Ik heb geen contact met hem, maar we zijn erg op hem gesteld omdat hij een geweldig mens is.’

Met name de overwinning van PSV op Arsenal in de groepsfase kon rekenen op respect van de Argentijnse trainer. ‘Op basis van wat ze in de Europa League hebben gedaan, zijn ze een team dat uitermate goed voorbereid is met geweldige spelers. We moeten ze respecteren en in veel opzichten voorzichtig zijn. Luuk de Jong kan elk moment scoren’, zei de Argentijn.

Voormalig collega-aanvaller Jesús Navas, die naast Sampaoli plaatsnam op de persconferentie, sprak mooie woorden over Luuk de Jong, met wie successen wist te vieren. Navas is een grot fan van de voetballer en mens Luuk de Jong. ‘Hij is een grote persoonlijkheid, die mooie dingen heeft gedaan bij Sevilla. Ik verheug me erop om nu tegen hem in plaats van met hem te spelen”, klinkt het.


Vorig artikelLuuk de Jong geniet van terugkeer in Sevilla | Sevilla spelers loven De Jong: ‘Luuk is heel gevaarlijk’
Volgend artikelYorbe Vertessen maakt indruk in Belgie, Union denkt aan langer verblijf populaire aanvaller

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in