Home Nieuws Excelsior hard op weg naar KKD, Couhaib Driouech op weg naar PSV

Excelsior hard op weg naar KKD, Couhaib Driouech op weg naar PSV

6361
0

Excelsior uit Kralingen, Rotterdam, is hard op weg naar de Keuken Kampioen Divisie maar één van de spelers van bijna gedegradeerde club uit Kralingen is hard op weg naar PSV.

De verwachting is namelijk dat PSV de komende dagen gaat doorpakken voor Couhaib Driouech. Vermoedelijk en naar verwachting lijkt Earnie Stewart na de finale van de play-offs spijkers met koppen te willen gaan slaan. Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV de aanvaller uiteindelijk toch naar Eindhoven wenst te halen.

Ook Voetbal International maakte in een uitgebreide analyse al duidelijk dat PSV voornemens is de aanvaller te contracteren. De situatie is weer ’tot leven’ gekomen, wordt er geschreven over de aanvaller, die weer geheel topfit is maar zijn club nog niet veilig wist te spelen in de befaamde nacompetitie. Hoewel Excelsior er niet best voor staat, is het allerminst uit te sluiten dat de Kralingers tegen NAC een ander gezicht zullen gaan tonen. In de play-offs is Driouech tot nu toe goed op schot, met twee goals en één assist in drie duels.

Excelsior scoort veel en vaak de laatste tijd dus bijvoorbeeld een 2-0 ruststand tegen NAC in de return aanstaande zondag valt dan ook niet uit te sluiten. Afgelopen winter stond Couhaib Driouech op Deadline Day al op het punt om naar PSV getransfereerd te worden, maar de transfer kwam toen niet rond. PSV zal alsnog Royal Antwerp FC en FC Twente gaan aftroeven komende dagen.

Na de finale van de play-offs om promotie/degradatie tegen NAC Breda, die zondag gespeeld wordt, staat weinig een transfer van Driouech naar PSV meer in de weg. PSV was afgelopen winter nog bereid om zo’n vier miljoen euro te betalen voor de buitenspeler. Het bod van PSV dat nu op tafel ligt is echter lager, zo klinkt het.

Wacht PSV op definitieve degradatie van Excelsior om de prijs te kunnen drukken? De verwachting is dat beide clubs een transfer na de laatste play-off-wedstrijd tussen Excelsior en NAC Breda alsnog rondmaken. ‘Dat Excelsior genoegen zal moeten nemen met een bedrag dat lager is dan in de winterstop (vier miljoen euro), lijkt logisch. Omdat Driouech, indien hij komt, zal moeten wennen aan het hogere niveau, lijkt het logisch dat Stewart voor de rechterflank op zoek is naar een aanvaller die er direct staat. Bosz wil in elk geval de beschikking over drie hele goede buitenspelers. Ook omdat hij die in zijn intensieve speelwijze van voortdurend drukzetten vaak als eerste wisselt’, aldus Voetbal International in een analyse over de veelbelovende aanvaller.


Vorig artikelOranje-fans zien spelers meezingen met beoogde EK-hit: ‘Wat is dit pijnlijk ongemakkelijk…’
Volgend artikelBorussia Dortmund intensiveert interesse in Jerdy Schouten, ook Juventus wordt genoemd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in