Home Nieuws Examen voor John de Jong: ‘Op de bank bij PSV zit opgeteld...

Examen voor John de Jong: ‘Op de bank bij PSV zit opgeteld voor 42 miljoen euro aan transfersommen’

3493
0

Het nieuwe seizoen staat weer op het punt van beginnen en het vertrouwen is groot. Maar waar staat PSV precies?

De kritiek op John de Jong is wat verstomd met gerichte goede aankopen die luisteren naar de namen Mvogo en Max maar ondertussen is kapitaalvernietiging ook een onderwerp geworden bij PSV.

Er zijn nog al wat aankopen die bepaald niet renderen. Ritsu Doan is een jaar na zijn komst bij PSV alweer vertrokken. De Japanse aanvaller speelt komend seizoen op huurbasis naar Arminia Bielefeld, dat afgelopen seizoen kampioen werd van de 2. Bundesliga. Maar ook spelers als Gutiérrez, Baumgartl, Bruma en Romero laten om diverse redenen nog lang niet zien wat ze zouden moeten laten zien. Het kost PSV miljoenen euro’s.

“Op de bank bij PSV zitten straks vermoedelijk Bruma, Baumgartl, Guti en Romero, opgeteld zo’n 42 miljoen euro aan transfersommen, met Doan erbij gaat de teller naar de 50”, zo schrijft journalist Martijn Krabbendam in Voetbal International. “Ook de nieuwe trainer Roger Schmidt ziet vooralsnog niets in de aankopen van de laatste jaren.”

PSV versterkte zich al met Philipp Max en Yvon Mvogo en dat kan mening analist en journalist zeker bekoren maar die transfers worden ook vanuit verschillende perspectieven bekeken. “Twee Bundesliga-spelers uit de koker van een Duitse coach, die blijkbaar ook een deal van de scouting voor zijn rekening neemt”, besluit Krabbendam.

Kortom, het wordt voor PSV een belangrijk seizoen waarin Roger Schmidt op zal gaan voor een mini examen, zo in zijn eerste contractjaar maar dat geldt bepaald niet voor John de Jong, die opgaat voor het belangrijkste examen uit zijn loopbaan.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here