Home Nieuws Exact één jaar én elf tegendoelpunten verder ziet Daley Blind steeds een...

Exact één jaar én elf tegendoelpunten verder ziet Daley Blind steeds een andere wedstrijd

4496
0

PSV veroverde zaterdagavond ten koste van Ajax de zoveelste Johan Cruijff Schaal. Een prijs die er eigenlijk niet toe doet maar toch telt in de historie van het voetbal.

Het veroveren van de Johan Cruijff Schaal is door de eerdere bekerwinst een extra beloning. Dat in andere landen de Super-Cup wedstrijd een grotere prijs is, is ook een feit. De reacties na afloop van bijvoorbeeld André Ramalho en keeper Benitez is daar bijvoorbeeld een bewijs van. De beide Zuid-Amerikanen betrekken hun beider families bij de festiviteiten en zijn trots op het veroverde zilverwerk.

Aan Amsterdamse zijde veranderen sommige zaken nu eenmaal nooit. Daar is Daley Blind het levende bewijs van. De verdediger van de Amsterdammers sprak na afloop van de 3-5 zeperd exact dezelfde woorden uit als precies een jaar geleden. Ook toen won PSV eenvoudig met 0-4 in de Arena. Toen heette Ajax beter én wat minder fit te zijn omdat er slechts een dag of 5(!) later met de voorbereiding op het seizoen aangevangen was. Dat excuus werd deze keer niet aangesneden maar de reactie van Blind was duidelijk en tegelijk weer typisch te noemen. PSV was niet de betere ploeg en de gescoorde Ajax goals waren goede goals, waar de gescoorde PSV goals fouten van Ajax waren.

Exact één jaar na de 0-4 nederlaag om de Johan Cruijff Schaal 2021 én drie maanden na de verloren bekerfinale in Rotterdam wist Ajax door de 3-5 van zaterdagavond maar liefst 11 tegendoelpunten te incasseren tegen PSV. Maar in Amsterdam ziet men dat toch anders. Erik ten Hag zei na de bekerfinale al dat Ajax had moeten winnen. En zo beweerde Daley Blind zaterdagavond op zijn beurt dat PSV niet de betere ploeg was. Ach, analyseert u zelf hoe men wedstrijden in Amsterdam weet te analyseren..

“Ik denk dat wij de wedstrijd onder controle hadden. We kwamen goed op voorsprong, een fantastische goal. Uit het niets valt dan de 1-1 en kort voor rust de 1-2. Ik weet niet goed wat daar gebeurde. Je moet die voorzet eruit halen tegen koppers als Luuk de Jong en Guus Til”, analyseert Blind in gesprek met Hans Kraaij bij ESPN. “Ik denk dat wij goede goals hebben gemaakt, PSV heeft geprofiteerd van individuele fouten van ons. Gefeliciteerd aan PSV, om maar een waardige verliezer te zijn.”

Blind vindt de nederlaag van Ajax desondanks niet terecht. “Ik denk niet per se dat zij de betere ploeg waren. Kenneth Taylor had voor rust een goede kans om de 2-1 binnen te schieten. Wij begonnen ook sterk aan de tweede helft. Maar dan valt die rode kaart en dan weet je dat het heel lastig wordt.”


Vorig artikelLuuk de Jong geniet van Guus Til en baalt geenszins van ‘doelpuntloze’ wedstrijd in Amsterdam
Volgend artikelVan Nistelrooij vreest voor WK Madueke en houdt vertrek Philipp Max tegen: ‘Daar ben ik voor gaan liggen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in