Home Nieuws Ex PSV’ers Degryse en De Bilde balen van uitschakeling Belgie

Ex PSV’ers Degryse en De Bilde balen van uitschakeling Belgie

19
0

PSV heeft een heel contingent aan spelers onder contract en onder contract gehad. Grote namen als Nilis en De Bilde maar ook spelers met een minder spectaculaire carriere. Stuk voor stuk balen ze van de gemiste kans van het Belgische elftal.

België wist zich deze week niet te plaatsen voor de WK-finale. In de halve eindstrijd tegen Frankrijk ging het mis voor de Rode Duivels. Gilles De Bilde is benieuwd hoe er over tien jaar tegen deze prestatie wordt aangekeken.

“Dan zal dit België herinnerd worden als de meest attractieve ploeg van het toernooi”, zegt de voormalig aanvaller in het Algemeen Dagblad. “Een land dat de sympathie heeft van de neutrale kijker, maar met lege handen staat. Eigenlijk zoals Nederland het ook vaak heeft meegemaakt.”

De huidige selectie van België zal over vier jaar bij het volgende WK waarschijnlijk niet meer zo sterk zijn. De Rode Duivels kunnen alleen op het komende EK nog een hoofdprijs pakken. “Maar ja, een EK is bij lange na geen WK natuurlijk”, weet De Bilde. “Over vier jaar dit evenaren of het beter doen? Onmogelijk. Het besef zal in de komende jaren alleen maar groter worden: we hebben een ongelooflijk grote kans gemist.”

Marc Degryse, ook een oud-PSV’er, heeft er eveneens de pee in. “Wij zijn geen Duitsland, Spanje of zelfs Nederland, dat meerdere WK-finales kan spelen. Daarom had alles nu op zijn plaats moeten vallen”, aldus Degryse. “Maar de wereld kijkt na dit toernooi op een andere manier naar ons voetbal. Wat dat betreft heeft deze ploeg wel naam gemaakt. De pijn is nu nog te vers, maar die vaststelling is op termijn ook wat waard.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here