Home Nieuws Ex-PSV’er Oleksandr Zinchenko laat zien hoe het niet moet

Ex-PSV’er Oleksandr Zinchenko laat zien hoe het niet moet

718
0

Spelers die na een succesmomentje alle emoties voorbij lopen en met de vingers wijzen, zijn er nog steeds in overvloed.

Dat geldt ook voor voormalig PSV’er Zinchenko. De Oekraïense aanvaller annex middenvelder liet zich dinsdagavond gaan na zijn fraaie treffer tegen Zweden. Alsof de gehele wereld boos was op Oekraine, probeerde hij zijn gram te halen. Het leverde hem door geheel Europa veel kritiek op.


Ook bij de NOS en haar analisten was de kritiek niet van de lucht. De doelpuntenmaker en ex-PSV’er vindt dat Oekraïne zijn criticasters het zwijgen heeft opgelegd door dinsdag ten koste van Zweden de kwartfinales van het EK te bereiken. Zinchenko ergerde zich tijdens het toernooi aan de kritiek op zijn ploeg.

Zinchenko schoot Oekraïne in de 27e minuut op voorsprong in Glasgow. De vleugelverdediger van Manchester City, die tegen Zweden als middenvelder stond geposteerd, vierde de openingstreffer door zijn vinger tegen zijn mond te houden terwijl hij richting de bank van Oekraïne sprintte. Het moment gold als een typisch moment van een emotionele speler die moeilijk met kritiek kan omgaan. Na afloop liet Zinchenko ook nog weten dat het per heden de normaalste zaak van de wereld moet gaan zijn om het Oekraïense team te gaan steunen.

“In de eerste drie wedstrijden kregen we veel kritiek over ons heen. Dat was ergens wel terecht vanwege ons spel. Maar met mijn manier van juichen wilde ik duidelijk maken dat alle criticasters nu hun mond moeten houden”, aldus Zinchenko op de persconferentie na afloop van de wedstrijd. “Wij verdienen het als team om hier te staan, slagen erin onze ambities waar te maken en historie te schrijven. Het wordt nu dus tijd dat iedereen ons gaat steunen. Overigens doet het overgrote deel dat al. In elke wedstrijd dit toernooi had ik het gevoel dat we een thuiswedstrijd speelden.”


Facebook Comments Box