Home Nieuws Everton ontslaat ‘Director of Football’ Marcel Brands

Everton ontslaat ‘Director of Football’ Marcel Brands

562
0

Voetbalclub Everton uit Liverpool heeft afscheid genomen van Marcel Brands. Dit melden Engelse media als The Mirror en The Athletic UK zondagavond.

Club en technisch manager zijn inmiddels een ontslagvergoeding overeengekomen waarbij Brands tot en met het einde van het seizoen zal worden door betaald. Het ontslag van Brands hing lange tijd bepaald niet in de lucht maar de magere resultaten van de afgelopen weken en de forse thuisnederlaag tegen Liverpool gaven de Director of Football het laatste zetje richting ontslag. Everton heeft al sinds september niet meer gewonnen en afgelopen week werd in de Merseyside-derby, tegen stadgenoot Liverpool, met 1-4 verloren. De woedende supporters richtten zich niet alleen tot de spelers en de trainer, maar ook tot de Nederlandse technisch directeur.


Brands genoot behoorlijk aanzien in Liverpool want slechts enkele maanden na zijn komst wist Brands al toe te treden tot het machtige bestuur van de club. Brands werd Director of Football met veel verantwoordelijkheden tot gevolg. Brands werkte sinds de zomer van 2018 in Engeland en verlengde in april zijn contract nog tot 2024, maar na die tijd werd het onrustig rondom de technisch directeur. Tegen de zin van Marcel Brands in werd afgelopen zomer coach Rafael Benitez aangesteld als opvolger van Carlo Ancelotti.

Bij het aantrekken van nieuwe spelers werd Brands al buitenspel gezet, doordat de nieuwe trainer rechtstreeks zaken deed met grootaandeelhouder Farhad Moshiri. Het leidde tot veel ongenoegen bij zowel Brands zelf als de achterban van de club uit Liverpool.