Home Nieuws Everton coach Benítez lijkt niet rouwig om vertrek Marcel Brands

Everton coach Benítez lijkt niet rouwig om vertrek Marcel Brands

826
0

De rust in Liverpool zou wedergekeerd moeten zijn nu de club heeft besloten om het contract van Marcel Brands te ontbinden.

Het tegenovergestelde is waar. De club van de blauwen uit de stad Liverpool heeft in de Engelse voetbalwereld bepaald geen indruk gemaakt door Director of Football Marcel Brands de laan uit te sturen. Everton lijkt in brand te staan want ook op sociale media wordt het ontslag van Brands stevig bekritiseerd. De fans van Everton mochten dan niet allemaal fan zijn van Brands en de meest recente aankopen van afgelopen zomer maar ook coach Benitez wordt gezien als schuldige van het geheel. De impopulaire Benitez wordt gezien als FC Liverpool man en dus zou de Spanjaard ook moeten wijken uit het blauwe gedeelte van de stad.

Ook Engelse media en een deel van de analisten richten de pijlen op Benitez na het vertrek van Brands, die eigenlijk niet als hoofdschuldige wordt gezien van de misère bij Everton. Ondertussen lijkt Benitez niet bepaald rouwig te zijn om het vertrek van de man die hem feitelijk aanstelde bij Everton. Wel gaan er juist verhalen rond bij Everton dat Brands niets te zeggen had over de komst van de nieuwe trainer die Ancelotti moest opvolgen.

Benitez reageerde feitelijk laconiek op het vertrek van Brands: ‘Laten we zeggen dat de mensen die bij de club werken ons nu alle informatie kunnen geven die we nodig hebben, zodat we de juiste beslissingen maken.’ De suggestie dat Benítez niet met Brands wilde samenwerken, wees hij van de hand maar de twijfel klinkt door in zijn relaas. ‘Ik heb jarenlang gewerkt met een technisch directeur, het is geen issue. Nu moeten we aan de toekomst denken en onze verantwoordelijkheid nemen’, wees de Spaanse trainer niet alleen op de komende transferperiode maar ook op de continuïteit daarna. ‘De club heeft vaak van manager gewisseld en wil nu iets bereiken met een duidelijk idee voor de lange termijn.’


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here