Home Nieuws Evaluaties bij de NOS: Afellay stevig in de clinch met Van der...

Evaluaties bij de NOS: Afellay stevig in de clinch met Van der Vaart over PSV-opmerking

21574
3

Het is geen beste eerste aflevering van Studio Voetbal geworden, is de redactie van het NOS praatprogramma van mening.

Het rommelt als nooit te voren op de burelen van de redactie van de NOS. Gisteren werd al bekend dat er evaluaties gaande zijn na de uitzending van zondagavond omdat er zaken besproken en geuit zijn die wellicht juist niet besproken en niet geuit hadden mogen worden. Inmiddels heeft de NOS al een verklaring naar buiten gebracht en er wordt nog meer verwacht.

Uiteraard wordt er gewezen naar de uitspraken van Pierre van Hooijdonk over Maurice Steijn maar ook Ibrahim Afellay en Rafael van der Vaart kregen het met elkaar aan de stok. Al met al was het een bijzondere uitzending waarbij zowel Afellay als Van der Vaart elkaar zaken toebeten.

In feite waren Rafael van der Vaart, Pierre van Hooijdonk en Ibrahim Afellay het voortdurend met elkaar oneens en dat leidde tot scherpe discussies die ook over PSV gingen. Van der Vaart gaf aan Afellay niet serieus te nemen vanwege zijn voorkeur voor PSV.

“Iedereen zegt altijd: ‘Jij bent altijd voor Ajax’, maar ik zit hier alleen maar met Feyenoorders aan tafel. Ik zeg heel vaak iets positief over Feyenoord.” Vervolgens zei van der Vaart dat Afellay een PSV-man is. “Ach, die kun je ook niet serieus nemen”, zei Van der Vaart, ogenschijnlijk wellicht grappend bedoeld maar wel met een stevige ondertoon. Daarna volgde er een serieuzere toon: “Toch? Of niet? Je bent PSV-fan, toch?”, vroeg Van der Vaart weer licht cynisch aan Afellay, die duidelijk antwoordde.

“Ik ben een PSV-man, ja, maar ik ben wel objectief. Als iets goed is, dan is het goed. Als het slecht is, geef ik het ook aan”, reageert Afellay op de bijzondere opmerking van Van der Vaart, waarop de voormalig Ajacied weer reageert. “Heel interessant. Ik niet, dus? Nee, zeg maar! Dat zeg ik dus niet over Ajax?” Het laatste woord in deze discussie is aan Afellay. “Dat zeg je wel, maar jij kunt het blijkbaar niet respecteren als iemand een andere mening heeft”, aldus Ibrahim Afellay tegen Rafael van der Vaart.


Vorig artikelAster Vranckx op weg naar PSV, transfer nadert voltooiing na akkoord PSV met Wolfsburg
Volgend artikelPeter Bosz zet ‘centrale verdediger’ Jordan Teze op de troon: ‘Nog nooit zo’n speler meegemaakt’

3 REACTIES

  1. Kijk al jaren naar dit NOS-programma. Als Afallay iets zegt, is dat altijd goed onderbouwd met een begrijpbare uitleg. Dat kun je niet altijd zeggen van zijn tafelgenoten. Met name Van Hooijdonk en soms ook Van der Vaart kunnen soms raar uit de hoek komen met onzinnige opmerkingen. Het zou goed zijn deze te vervangen.

  2. Eerlijke en stevige standpunten op basis van beroeps kennis juich ik toe. Moet geen slap geklets worden. Moet het stevig, doe het dan. Maar wel met feiten en geen beschuldigingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in