Home Nieuws Evaluatie rond blessures Madueke op komst, verkeerde warming-up als mogelijke oorzaak

Evaluatie rond blessures Madueke op komst, verkeerde warming-up als mogelijke oorzaak

1928
0

Met de nieuwe blessure van Noni Madueke zijn er opnieuw vraagtekens gerezen over het hoe en waarom.

Madueke is opnieuw out door een spierblessure en dat mag verrassend worden genoemd. PSV en de medische staf gaan op onderzoek uit de komende periode. Noni Madueke liep zondag tegen RKC Waalwijk voor de vijfde keer dit seizoen een spierblessure op. Madueke begon zondag nog wel op de bank en begon in de tweede helft aan zijn warming-up. De flankspeler viel na 66 minuten in en kon in de slotfase – toen PSV al vijf keer gewisseld had – niet verder door een hamstringblessure.

De exacte diagnose is nog niet gesteld, maar PSV gaat de situatie volgens het Eindhovens Dagblad ‘grondig evalueren’. Volgens bronnen wordt er gewezen naar de warming-up van PSV voor de wedstrijd tegen RKC, waarin Madueke al eerder naar binnen zou zijn gegaan’, klinkt het. ‘Ook zou de kwaliteit van de voorbereiding voor zijn invalbeurt onvoldoende zijn geweest.’

Hoe dan ook, voor een jonge aanvaller ontstaan er veel te veel blessures kort achter elkaar. Roger Schmidt gaf na de wedstrijd aan dat niemand de nieuwe blessure van Madueke heeft zien aankomen. De twintigjarige aanvaller speelde dit seizoen in slechts 15 van de 29 competitiewedstrijden en dat is een erg mager moyenne te noemen. Eén keer kwam hij tot negentig minuten: op 3 augustus in de Champions League-voorronde tegen FC Midtjylland.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here