Home Nieuws Europese voetbal kost PSV punten in de competitie: ‘Dus zondagavond zo laat...

Europese voetbal kost PSV punten in de competitie: ‘Dus zondagavond zo laat mogelijk spelen’

948
0

Het Europese voetbal kost PSV punten in de competitie. Die conclusie kan getrokken worden op basis van resultaten uit het verleden.

Vorige week werd de thuiswedstrijd tussen PSV en Sparta geboycot door een groep PSV fans die het niet eens waren met het late tijdstip van de zondagavond. De wedstrijd verliep uiterst moeizaam voor PSV en dus kan er gerust worden geconcludeerd dat de Europese uitwedstrijd van donderdag daar debet aan was. Om te stellen dat PSV nog meer moeite had gehad met Sparta als de wedstrijd om half 3 was gespeeld, gaat wat ver.

Onlangs werd gevraagd om de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard later af te werken, maar dat verzoek werd door de Limburgse burgemeester afgewimpeld. PSV wilde meer rust inlassen na de donderdagavond om Europees voetbal. Monaco en PSV spelen die donderdagavond de onderlinge groepswedstrijd. Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad schreef deze week over PSV en de Europese avonden die vaak puntenverlies tot gevolg hebben.

“Onvoldoende rust tussen wedstrijden in Europees verband en in de Eredivisie kost dat de club aantoonbaar punten”, schrijft PSV-watcher Rik Elfrink deze week in het Eindhovens Dagblad. “En dus wil PSV na een donderdagavond graag het liefst zo laat mogelijk op zondag spelen. Tegelijkertijd zijn veel supporterscollectieven daar fel op tegen en willen ze vasthouden aan een aftrap om half drie en desnoods half vijf of kwart voor vijf.”

Elfrink constateerde dat de meeste PSV fans en voetbalfans in het algemeen de late zondagmiddagwedstrijd inmiddels gewoon ‘geaccepteerd’ hebben. “Spelen op de zondagavond nog allerminst, zo bleek afgelopen weekend weer bij PSV-Sparta. De eerste twintig minuten protesteerden Eindhovense supporters via een stilte-actie en een aantal fans bleef gewoon weg omdat ze absoluut niet willen dat hun club op zondagavond speelt.”

Elfrink gaat verder: “Puur kijkend naar het sportieve belang van PSV is wel duidelijk waarom de club na een Europa League-wedstrijd graag zo laat mogelijk op zondag wil spelen. In de afgelopen tien jaar, dus vanaf seizoen 2011/2012, presteerde PSV na een wedstrijd in de B-divisie van de UEFA bijna elk seizoen slechter dan gemiddeld. Het effect was overigens ook zichtbaar in de seizoenen dat PSV in de Champions League actief was”, besluit Elfrink zijn visie op PSV en de Europese avonden.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here