Home Nieuws Europese top lijkt haalbaar voor Noa Lang | ‘Fantastische Lang speelde Jesus...

Europese top lijkt haalbaar voor Noa Lang | ‘Fantastische Lang speelde Jesus Navas helemaal tureluurs’

911
0

Noa Lang was volgens velen, wellicht samen met Jerdy Schouten, de beste man van het veld tegen Sevilla.

De snelle linksbuiten kwam echter niet tot scoren en rekende zichzelf dat ook behoorlijk aan na afloop. Lang was meer dan kritisch op zichzelf, maar was tegelijkertijd bij vlagen niet te stoppen voor zijn directe opponent Jesus Navas.

Navas kreeg daardoor in de eerste helft al een gele kaart en werd ook voortijdig gewisseld. Een blik op cijfers van OPTA leert ons dat Lang onder meer Neymar en Ronaldinho aftroeft met zijn (geslaagde) dribbels in een Champions League-wedstrijd. Uiteindelijk speelde PSV met 2-2 gelijk tegen Sevilla dus klaagde Lang na afloop over zijn eigen inbreng. Terecht of onterecht, valt over te twisten maar de verdediger van Sevilla werd alle kanten opgestuurd door Lang.

Wim Kieft genoot van de kunsten van Noa Lang en zag de aanvaller excelleren tegen de Spaanse opponent. Kieft geeft toe te hebben genoten.

‘PSV speelde superattractief in een hoog tempo met een fantastische Noa Lang, die zijn directe tegenstander Jesus Navas helemaal tureluurs speelde’, zo schrijft Kieft. ‘Hij passeert zo gemakkelijk, is zo snel en wendt makkelijk en kort, wat hem ongrijpbaar maakt.’

Wim Kieft zou Wim Kieft niet zijn als hij Lang niet ook enkele verbeterpunten zou toereiken. ‘Alleen ligt Langs rendement veel te laag en dat bepaalt mede of je op het niveau van de Champions League een topspeler bent. Het is niet voor niets dat de grote clubs in Europa hem links lieten liggen bij Club Brugge en hij blij was dat PSV toehapte. Wordt Lang effectiever, dan kan hij alsnog de stap naar de Europese top maken.’

Kieft is ook te spreken over Joey Veerman, al ‘mag je het hem niet aandoen hem te vergelijken met Frenkie de Jong’. ‘Achter alles wat Veerman doet zit voetbal en hij zal nooit iets ’blinds’ doen, maar Frenkie… Getuige zijn spel zou Jerdy Schouten een betere vervanger zijn van de geblesseerde De Jong bij Oranje. Maar bondscoach Ronald Koeman heeft hem niet eens geselecteerd voor de interlands tegen Frankrijk en Griekenland’, aldus Wim Kieft, die niet op de hoogte bleek te zijn van het gesprek tussen Peter Bosz en Ronald Koeman over de niet geheel topfitte Jerdy Schouten.


Vorig artikelOranje-fans kiezen massaal voor Donyell Malen als eerste spits
Volgend artikelPeter Bosz verwacht in Rotterdam veel van PSV: ‘Ik verwacht zondag dezelfde instelling’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in