Home Nieuws Europese overwintering bijna een feit maar goal FC Zürich irriteerde van Nistelrooij...

Europese overwintering bijna een feit maar goal FC Zürich irriteerde van Nistelrooij mateloos

2036
1

Een bescheiden amateurploegje. Zo omschrijven de Nederlandse kranten de Zwitserse tegenstander van afgelopen donderdagavond.

Hoe dan ook, PSV scoorde 5 keer in het Europa League toernooi en die uitslag mag gerust een goede prestatie worden genoemd.
Uiteraard zijn de drie punten belangrijk maar er is meer dan dat. Europese overwintering is vrijwel een feit. PSV heeft nu vier punten verzameld en daarmee een voorschot genomen op Europese overwintering, omdat er een kloof van vier punten is geslagen met FC Zürich, de hekkensluiter in de groep.

Bij een zege volgende week thuis tegen FC Zürich is PSV verzekerd van minimaal een vervolg in de tussenronde van de Conference League in het nieuwe jaar. Vanaf minuut één leek FC Zürich – PSV ook een wedstrijd te zijn om de defensie zijn werk te laten doen in de zin van een cleansheet. Het mocht opnieuw niet zo zijn. Het enthousiasme op de tribunes bij de Zwitsers liet zien dat de goal van FC Zürich best waarde had na zoveel onkunde in de eerste en tweede helft. In de slotfase redde Jonathan Okita (ex-MVV en -NEC) de eer namens Zürich. ‘De goal irriteerde Van Nistelrooy mateloos, omdat dit een ideaal duel was geweest voor doelman Walter Benitez en de PSV-defensie om weer eens de nul te houden. Iets wat in vijftien wedstrijden pas éénmaal is gelukt tegen RKC Waalwijk’, schreef de Telegraaf over de coach.

De onverwachte treffer was namelijk het gevolg van onoplettendheid en het missen van focus en concentratie. Het treffen in Zwitserland maakte verder indruk op de Zwitsere media waar dat voor de Nederlandse kranten bepaald niet zo was. ‘PSV smult van Zwitserse gatenkaas’, stelde Trouw vast. ‘Moet PSV dan voorlopig maar verder in deze samenstelling? Voor die conclusie leende het freewheelpotje tegen FC Zürich zich niet. Dit was officieel een wedstrijd in de Europa League, maar FC Zürich oogde als een bescheiden amateurploegje dat per ongeluk in het tweede clubtoernooi van het continent is beland. Bij PSV mocht dan misschien een crisisje op de loer hebben gelegen, dat is niets vergeleken met FC Zürich”, aldus Trouw over de 1-5 en de situatie bij de Zwitserse tegenstander die volgende week te gast zijn in het Philips Stadion.


Vorig artikelGrote uitdaging in Heerenveen, van Nistelrooij verwacht focus: ‘Dit elke wedstrijd oproepen’
Volgend artikelVertessen probeert bescheidenheid af te schudden: ‘Ik heb wel mezelf laten zien vandaag’

1 REACTIE

  1. PSV moet het laten zien van het zelfde caliber als je dan deze presentatie haalt is het nog beter het gelukt zit PSV niet altijd mee internationaal hebben ze een goed team dit is een dream team

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in