Home Nieuws Euro Index stelt fans gerust: PSV wordt kampioen

Euro Index stelt fans gerust: PSV wordt kampioen

24
0

PSV wordt opnieuw landskampioen. Althans dat is de verwachting van de Euro Club Index.

Uiteraard voor wat het waard is want het betreft hier niets meer of minder dan een calculatie. Volgens de data van de Euro Club Index maakt PSV in deze fase van het seizoen 63,7 procent kans op het kampioenschap. De kansen van Ajax worden op 36,3 procent geschat.

Omroep Brabant spoorde de statistieken op en het zou de PSV fan nog enigszins gerust kunnen stellen met de zware uitwedstrijd in Amsterdam op de agenda.

De index wordt ieder jaar door diverse media naar voren gehaald. Het is een ranglijst die de actuele speelsterkte van alle Europese voetbalclubs weergeeft en vergelijkt. De index geeft een bepaalde voorspellingskracht voor wedstrijden en competities en wordt bijgehouden door de databedrijven Gracenote en Hypercube.

Een voorcalculatie middels een computermodel berekent op basis van de resultaten uit het verleden de kans op komend succes. Daarbij wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met de sterkte van de huidige selecties en het uit- en thuisvoordeel.

Volgens de Index zou PSV de competitie dit seizoen afsluiten met 84 punten, terwijl Ajax er slechts twee minder zou behalen. PSV en Ajax staan zondag 31 maart tegenover elkaar in de Arena en de selectie van Mark van Bommel zal de wedstrijd ingaan met een voorsprong van 5 punten. Er resten momenteel nog 8 wedstrijden.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here