Home Nieuws ESPN journalist is zeker en wijst naar PSG én Lazio: ‘Xavi Simons...

ESPN journalist is zeker en wijst naar PSG én Lazio: ‘Xavi Simons vertrekt bij PSV’

8761
0

De redactie van het voetbalpraatprogramma Voetbalpraat overlegde donderdagmiddag onderling over de te bespreken onderwerpen voor de uitzending van donderdagavond.

ESNP journalist en commentator Cristian Willaert opperde het gespreksonderwerp: ‘Xavi Simons weg bij PSV?’ Het was zijn collega’s niet meteen duidelijk wat Willaert nu bedoelde en dus begon de journalist aan zijn uitleg. Willaert is eigenlijk wel zeker van het vertrek van Xavi Simons bij PSV. Zeker in het geval van het niet behalen van Champions League voetbal.

De ESPN journalist is van mening dat veel PSV fans denken dat Simons niet zomaar zal vertrekken uit Eindhoven omdat hij het zo goed naar zijn zin heeft bij de club maar dat zou weleens anders kunnen uitpakken denkt Willaert. De analist somt vervolgens de vaste clausule op in het contract van de middenvelder. ‘Wat zou Simons op dit moment waard zijn? Minimaal 35 miljoen euro zeker wel’, zegt Willaert bij Voetbalpraat.

‘PSG koopt Simons voor de vaste afkoopsom van 12 miljoen euro en geeft Simons vier miljoen tekengeld én de zaakwaarnemer van Simons ook 4 miljoen euro tekengeld. Vervolgens verhuurd PSG Simons aan een club als bijvoorbeeld Lazio Roma’, wijst Wiellaert naar de club uit Rome. De naam van Lazio roept meteen weerstand op bij de andere tafelgasten maar helemaal uitgesloten kan een dergelijke transfer niet worden is men van mening bij Voetbalpraat. ‘Lazio? Wat moet hij daar nu doen?’, klinkt het na de voorbeeldstelling van Willaert.

Hoe dan ook, Cristian Willaert is uitgesproken over een vertrek van Xavi Simons bij PSV deze zomer. Het behalen van Champions League voetbal zou dat nog tegen kunnen houden, blijft hij bij zijn standpunt. De contracten tussen PSV en Xavi Simons bevatten in ieder geval een clausule waarbij Paris Saint-Germain Simons niet meteen mag verhuren dan wel verkopen aan een andere club. Daar lijkt Cristian Willaert geen rekening mee te houden in zijn voor hem aan zekerheid grenzende betoog.


Vorig artikelNieuw megabod ESPN op uitzendrechten | Miljoenen extra voor PSV
Volgend artikelSaint-Denis | ‘Dit wordt de grote doorbraak van Xavi Simons in Oranje’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in