Home Nieuws ESPN foto Bas Nijhuis alleszeggend, analisten fileren Nijhuis na Heerenveen – PSV:...

ESPN foto Bas Nijhuis alleszeggend, analisten fileren Nijhuis na Heerenveen – PSV: ‘Een imbeciel’

8907
0

Heerenveen – PSV dreunt nog altijd na in analistenland. Met name bij ESPN wordt de wedstrijd die Bas Nijhuis wist af te werken kritisch geanalyseerd.

De veel besproken en immer op aandacht beluste leidsman komt niet goed naar voren in de analyse over zijn optreden in Friesland. ESPN plaatst een video van de analyse online en daarop is een beeltenis te zien die eigenlijk het verhaal van de zelfingenomen Nijhuis in zijn geheel laat zien. Met de vingers naar de eigen ik verwijzend wil Nijhuis aan Simons duidelijk maken dat niemand anders dan Bas Nijhuis de dienst uitmaakt. Daar horen nu eenmaal de ‘Bas Nijhuis regels’ bij. De beeltenis laat in feite nog veel meer naars zien over de insteek van de scheidsrechter. In alles straalt de Twent uit dat een persoonlijke strijd met een bepaalde speler altijd een optie is voor hem.

De heren analisten hebben geen goed woord over voor Nijhuis, die internationaal al jaren niet meer fluit. De kritiek op Bas Nijhuis is terecht, vindt Kenneth Perez. Ruud van Nistelrooij noemde Nijhuis na afloop nog zeer diplomatiek omschreven ‘uniek’. “Het is bijzonder om hem in ons midden te hebben”, zei de trainer. Perez kon erom lachen. “Dat is een sjieke omschrijving voor: wat een imbeciel”, is de Deen hard.

“Als scheidsrechter is het de bedoeling dat je de reglementen volgt”, vervolgt Perez. “En het is de bedoeling dat de spelers de sterren van de show zijn – niet de scheidsrechter.” Willem Vissers is als journalist van de Volkskrant al even uitgesproken: “Ik vind het echt een aanfluiting. Nijhuis is een aardige man, maar dit kan niet. Hij biedt de spelers geen enkele bescherming. Het lijkt wel alsof hij een weddenschap heeft afgesloten.”

Perez reageert: “Je zal nooit krijgen dat alle scheidsrechters precies hetzelfde doen, want dan moet je robots inzetten. Iedereen heeft zijn eigen stijl, maar op deze manier ligt het wel iets te ver uit elkaar.”


Vorig artikelPOLL: De winnend afgesloten wedstrijden tegen Heerenveen en FC Zürich
Volgend artikelPSV verwacht Xavi Simons langer dan één seizoen in Eindhoven te houden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in