Home Nieuws ESPN analisten zijn wel fan van Maxi Romero: ‘Een fijne voetballer, een...

ESPN analisten zijn wel fan van Maxi Romero: ‘Een fijne voetballer, een wapen voor PSV’

3620
0

Maximiliano Romero lijkt terug van lang weggeweest en dat is bijzonder goed nieuws te noemen voor een ieder die PSV en de Argentijnse spits een warm hart weet toe te dragen.

De Argentijnse spits, die nog altijd de potentie heeft om de top te bereiken, maakte vorige week zondagavond vele tongen los onder de PSV fans maar ook onder de analisten en PSV watchers. Met een halve karateactie kreeg de Argentijnse aanvaller het voor elkaar een lange bal die bijna de achterlijn raakte, voor de voeten van Carlos Vinicius te krijgen. Het was een actie waar niet perse de kwaliteit vanaf spatte maar wel de wilskracht. Gif, power en vooral heel veel wilskracht in die ene actie die PSV eigenlijk aan de kop van de ranglijst nestelde.

Het ontlokte de verschillende analisten afgelopen week tot velerlei analyses en reacties over de potentie en kwaliteiten van Maxi Romero. Hoe goed is de Argentijn nu precies? Kan hij zijn fysieke ongemakken beperken en daarmee weer een goed niveau bereiken om in de top te kunnen slagen? Het blijft gissen. Feit is wel dat de ESPN analisten Kenneth Perez en Marciano Vink toch onder de indruk zijn van de technische bagage van de spits uit Argentinie.

Kenneth Perez keek na PSV – Fortuna Sittard op van de onkunde van Bruma in met name de kleine ruimte. Perez zei daarover: “Wat denk je? Het is voor hem heel moeilijk in de kleine ruimte, misschien is het goed om de bal dan af te geven en in beweging te zijn. Ik had niets anders verwacht. De ene keer valt hij, de andere keer niet. Verder vind ik dat PSV geconcentreerd gespeeld heeft, Gutíerrez deed ook gewoon zijn ding, ook al is het soms saai. Sangaré had veel balverlies.”

Over Maximiliano Romero is Perez wel degelijk enthousiast. “Dat zou een wapen voor PSV kunnen zijn. Als hij een langere tijd fit kan zijn. Ik vind het een fijne voetballer, iemand die PSV verder kan helpen in de kleine ruimte. Vinícius heeft daar ook moeite mee.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here