Home Nieuws Analisten Vink en Bruggink teleurgesteld in interviews Ihattaren: ‘Enorme mazzel dat hij...

Analisten Vink en Bruggink teleurgesteld in interviews Ihattaren: ‘Enorme mazzel dat hij bij PSV zat’

3235
0

Marciano Vink en Arnold Bruggink zien met lede ogen de ontwikkelingen rond Mo Ihattaren aan.

De beide ESPN analisten zien Mohamed Ihattaren nog steeds als een groot talent maar blijken ook teleurgesteld te zijn in de keuzes van de jonge voetballer. De gemaakte keuzes van de middenvelder zorgen voor vraagtekens bij de ESPN-analisten.

Vanuit de eigen ervaring van het speler zijn bij PSV, kijken de ESPN analisten naar de situatie. “Hij heeft wel iets om zich heen hangen, dat alles over hem wordt opgeblazen”, begint Bruggink aan tafel bij ESPN. “Bij zijn twee interviews in De Telegraaf denk je toch wel: poeh… Voor een jongen die al best lang niet speelt, vind ik dat ‘veel’. En dan denk ik ook: die intervieuws zijn juiste keuze voor hem op dit moment.”

Ihattaren kan al maanden en jaren de verwachtingen niet waarmaken. Bruggink vindt dat de hype rondom Ihattaren ook door de media ontstaan is. “Wij doen er net zo hard aan mee, hebben hem ook hard omhoog geschreven. Een van de belangrijkste dingen is nog geweest dat hij als zeventienjarige stond te poseren met Ronald Koeman. Dat lat lag voor hem zo ontzettend hoog.”

Volgens Arnold Bruggink mag Ihattaren eigenlijk niet in onmin leven met een trainer als Roger Schmidt. Bruggink stelt dat Ihattaren ook geluk heeft gehad met zijn oude club. “Ik durf wel te zeggen dat hij enorm mazzel had dat hij bij PSV zat, want die hadden dit heel anders kunnen doen.”

Marciano Vink is eveneens speler van PSV geweest en kent de Herdgang en de cultuur binnen PSV als geen ander. Vink is het dan eens met Bruggink en richt zich op een mogelijke transfer van Ihattaren naar Amsterdam. Vink twijfelt of het een succes zou worden. “Accepteert hij dat hij rustig gebracht wordt via Jong Ajax? Dan zou het kunnen werken. Wanneer hij denkt dat hij dezelfde status heeft als hij ooit heeft gehad onder Van Bommel, dan is het een verloren zaak. Dan kan ik je ook vertellen: dan is Ajax veel harder dan PSV ooit zal zijn”, aldus Marciano Vink.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here