Home Nieuws ESPN analisten onder de indruk van ‘nieuwe Ihattaren’ Isaac Babadi: ‘Niet normaal,...

ESPN analisten onder de indruk van ‘nieuwe Ihattaren’ Isaac Babadi: ‘Niet normaal, we vielen van onze stoel’

11863
0

Hans Kraay junior mag dan onder de indruk zijn van Johan Bakayoko maar er lijkt nog meer in het vat te zitten wat de aanstormende talenten van de PSV Academy betreft.

Kraay stelt vast dat Johan Bakayoko een nieuwe parel is met dezelfde specifieke kwaliteiten als Noni Madueke. ESPN collega Hedwiges Maduro ziet nog een ander groot talent op de PSV Academy velden rondlopen: Isaac Babadi, die momenteel uitkomt voor PSV O18. “Ze hebben er nog één, die komt er ook aan”, zegt Maduro enthousiast. “Dat is niet normaal.” Presentator Milan van Dongen zag Babadi afgelopen zomer in actie tijdens een jeugdtoernooi. “Kees Kwakman en ik waren bij die wedstrijd aanwezig, we vielen echt van onze stoel. Die kan natuurlijk mooi doorschuiven als Bakayoko ook doorschuift.”

Op zijn beurt is Hans Kraaij junior ook enthousiast over Isaac Babadi als nieuw aankomend toptalent. Kraaij is lyrisch over de kwaliteiten van de in zijn ogen ‘nieuwe Ihattaren’. Kraay ziet veel potentie in deze nieuwe parel van de Herdgang gezien zijn progressie afgelopen jaren en zijn verschillende kwaliteiten. Ook zit het mentale aspect wel goed bij de jongeling, weet Kraaij te melden.

Babadi kende eerder al wel tegenslag door op jonge leeftijd een gecompliceerde beenbreuk op te lopen. Het talent herstelde en werkte gestaag maar hard aan zijn carrière. De beloning kwam begin april van dit jaar. Babadi tekende zijn eerste profcontract. Recent speelde hij met de PSV-jeugd in de Future of Football Cup. Dit betreft een toernooi waarin werd geëxperimenteerd wordt met nieuwe spelregels en daar gaf het jonge toptalent opnieuw zijn visitekaartje af.

“Die heb ik nu twee keer zien spelen: Isaac Babadi, zestien jaar”, zei Kraaij donderdagavond in Voetbalpraat op ESPN. Kraaij ging verder. “Wat een geweldenaar wordt dit, zeg! Dat wordt de nieuwe Ihattaren, maar dan nog sneller. Isaac Babadi, zestien jaar!” Babadi maakt momenteel inderdaad reuze stappen voorwaarts en kwam vorig seizoen al uit voor PSV O18. Het lijkt dan ook snel te gaan met Babadi, die al droomt van meer.

Of ik al aan het eerste elftal denk kreeg hij als vraag voorgelegd. “In PSV 1. Stiekem wel, ja”, antwoordde hij vastberaden.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here