Home Nieuws ESPN analisten halen uit naar Ihattaren en denken aan AC Milan als...

ESPN analisten halen uit naar Ihattaren en denken aan AC Milan als vervolgstap

904
0

De ESPN analisten Kenneth Perez en Marciano Vink hadden zondag weinig goede woorden over voor Mohamed Ihattaren.

De jongeling werd flink aangepakt door fans, media en analisten. Het is simpel gesteld ook gewoon erg zonde om zoveel talent te zien verdampen.


Vink en Perez adviseren Ihattaren om ‘bij zinnen te komen’. Vink sprak zondag zijn afschuw al uit over het gedrag van Ihattaren en noemde het ‘kinderlijk gedrag’. De analist was niet te spreken over de fratsen die Ihattaren weet uit te halen op sociale media. Ook stelde Vink dat er geen fatsoenlijke club het aan zou durven om Ihattaren van PSV over te nemen.

“Ik denk dat Ihattaren en Schmidt elkaar niet zo liggen”, zegt Perez bij Dit was het Weekend op ESPN. “Hard werken zijn de toverwoorden van Schmidt. Een stilist als Ihattaren is van nature geen harde werker. Maar de bal ligt bij Ihattaren en enkel bij Ihattaren, want de trein dendert door. Als hij niet oppast, moet hij een stap terugzetten. Hij heeft een goede zaakwaarnemer, dus hij zal wel ergens goed terechtgekomen.”

“Ik denk niet dat hij veel harder werkt, maar hij staat beter”, zegt Perez. “Hij is wat slimmer. Ihattaren is pas achttien, Götze is dertig en een wereldkampioen. Die heeft alles al meegemaakt en kun je niet met Ihattaren vergelijken. Maar qua voetbal heeft Ihattaren veel meer dan de rest. Maar Schmidt vindt hard werken heel belangrijk en dat ís het ook. Daarom is Ihattaren erbij gebaat om bij zinnen te komen. Voetballen hoeven ze hem niet te leren, maar wel wat het is om professional te zijn. Denk je niet dat je bij alle clubs waar hij van droomt niet hard hoeft te werken?”

De analist laat de naam van AC Milan vallen. Ondermeer vanwege de goede contacten van Raiola bij de Italiaanse club. “Maar het is de vraag of hij daar aan spelen toe gaat komen. Daar moet je ook heel hard werken en fit zijn. De bal ligt dus bij Ihattaren. Schmidt is erg fan van Pablo Rosario en Ibrahim Sangaré, omdat ze hard werken.”