Home Nieuws ESPN analist Perez haalt uit naar Gözübüyük: ‘Topclubpenalty van arbiter die populair...

ESPN analist Perez haalt uit naar Gözübüyük: ‘Topclubpenalty van arbiter die populair wil zijn’

758
0

Kenneth Perez en zijn collega’s van ESPN snappen niets van de beslissing van Serdar Gözübüyük om de bal op de stip te leggen.

De omstreden moet het flink ontgelden. Perez spreekt van een typische ’topclubpenalty’. Het gedrag van de scheidsrechter helpt ook niet echt mee want Gözübüyük wilde na afloop niet voor de camera verschijnen om zijn beslissing toe te lichten. Dat deed de scheidsrechter vorig seizoen ook al niet, toen hij Feyenoord juist een twijfelachtige strafschop gaf tegen PSV.

Perez snapt Gözübüyük niet helemaal. “Het is uiteraard zijn goed recht om het niet te doen”, begint de analist bij ESPN. “Maar ik kan me wel voorstellen dat je een controversiële beslissing wel wil uitleggen aan mensen. Dan kunnen wij als kijkers juist begrip tonen en zeggen: daar valt wat voor te zeggen.”

“Ik was het eigenlijk wel eens met Michiel Kramer, die zó geïrriteerd was en zocht naar zijn woorden. Dit is echt gewoon een topclubpenalty van een scheidsrechter die graag populair wil zijn. En als het even kan vooral bij de grote clubs”, haalt Perez uit.

“Ik vind hem inderdaad vaak populair doen. Ik vond ook dat hij vandaag wel heel snel floot bij een dubieus moment: hij was veel te gretig. Het was ook niet hetzelfde als wat Nigel de Jong deed in de WK-finale van 2010. Bovendien raakt Hans Mulder eerste de bal en daarna Xavi Simons pas een klein beetje met zijn noppen”, stelt de Deen vast.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here