Home Nieuws ESPN-analist niet bijster enthousiast over Johan Bakayoko en geeft PSV transferadvies

ESPN-analist niet bijster enthousiast over Johan Bakayoko en geeft PSV transferadvies

3236
0

De toekomst van Johan Bakayoko, nog nauwelijks één seizoen basisspeler in het eerste elftal, zal nog enkele dagen gespreksonderwerp zijn.

Het is niet bepaald rustig en stil rond de gewilde Belgische aanvaller, die in de concrete belangstelling staat van een rijtje grote Europese topclubs. Paris Saint-Germain en Napoli zijn meer dan serieus geïnteresseerd in de Belgische vleugelaanvaller en staan klaar om middels biedingen concreet te worden. PSV lijkt zich schrap te zetten komende dagen.

Tot aan aanstaande woensdag gaat er zogezegd helemaal niets gebeuren maar na de wedstrijd tegen Rangers is de verwachting dat er heus transfergeweld gaat ontstaan. De Engelse Premier League-club Burnley is meer dan concreet voor Bakayoko maar lijkt niet de meest aantrekkelijke club voor de Belg te zijn, die het liefste ‘gewoon’ bij PSV wil blijven. Toch kan er de komende dagen dusdanige dynamiek ontstaan dat een uitgaande transfer van Bakayoko niet meer tegen te houden valt.

Burnley, de club van de Belgische hoofdtrainer Vincent Kompany bood inmiddels 25 miljoen euro op de aanvaller, die men bij Burnley heel graag wil overhalen in te gaan op het aanbod. Bij ESPN vindt men daar wel iets van. ESPN-nalist en commentator Leo Driessen zegt in het praatprogramma Voetbalpraat bij ESPN dat PSV de aanvaller aan Burnley zou moeten verkopen.

De twintigjarige Belgische aanvaller is zoals gezegd nog nauwelijks één seizoen basisspeler bij PSV maar maakt wel degelijk een stevige ontwikkeling door. Bakayoko maakte zijn debuut in maart 2022 onder Roger Schmidt.

Ook Peter Bosz ziet het zitten in de aanvaller, die in alle zes officiële wedstrijden van het nieuwe seizoen een basisplaats kreeg van Bosz. Inmiddels staan er vier assist op zijn naam. ESPN-commentator Leo Driessen is echter van mening dat PSV Bakayoko moet laten gaan voor de genoemde beragen.

“Ja, strik eromheen en weg,” zegt de commentator. “Ik zou ‘ja’ zeggen, maar ik begrijp PSV ook wel weer,” voegt hij er meteen aan toe. “Het is wel aanzienlijk geld,” aldus Leo Driessen over Johan Bakayoko.


Vorig artikelTransfer Aster Vranckx naar Fiorentina onzeker, Belgische middenvelder nog steeds in beeld bij PSV
Volgend artikelDeze vier talenten zullen PSV waarschijnlijk nog deze week verlaten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in