Home Nieuws Ernest Faber tegen enthousiaste Marciano Vink: ‘Je bent welkom bij PSV’

Ernest Faber tegen enthousiaste Marciano Vink: ‘Je bent welkom bij PSV’

215
0

PSV wordt alom geprezen om de ontwikkeling van de jeugdopleiding. Daarbij zijn er vooral complimenten over de methode die op de Herdgang gebruikt wordt maar ook om het grote aantal oud spelers en PSV’ers die het PSV DNA uitstralen en over weten te brengen.

Oud PSV’er Marciano Vink is inmiddels onder de indruk van de jeugdopleiding in Eindhoven. De Amsterdammer zegt zondagmorgen bij FOX Sports zelfs openlijk niet geheel achter de methode in Amsterdam te staan. De methode van PSV spreekt hem meer aan, reageert hij op uitleg van Ernest Faber, die hem op zijn beurt welkom heet bij PSV.


De inmiddels 48-jarige Vink ziet bovendien dat er voldoende aanstormend talent rondloopt in Eindhoven. Vink wijst naar Mark van Bommel die niet schroomt om jonge spelers voor de leeuwen te gooien en zet spelers als Cody Gakpo en Mohammed Ihattaren in ‘om het elftal beter te maken’. “Als Lozano het niet goed doet, komt Gakpo er voor hem in. Als Pereiro het niet laat zien, geeft hij de kans aan Ihattaren.”

Bij Ajax zijn er volgens Vink minder talenten die op de deur kloppen dan bij PSV. “Natuurlijk zijn Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong nog heel jonge spelers, maar daarachter gebeurt niet zoveel bij Ajax. Bij PSV zie ik veel meer talent doorbreken.” Trainer Erik ten Hag wisselt in tegenstelling tot Mark van Bommel volgens Vink ‘om het wisselen’. “Terwijl je een jongen als Ryan Gravenberch helemaal niet ziet.”

Op de vraag van Hans Kraaij of Marciano Vink dan niet bij PSV moet zijn zegt Ernest Faber dat hij altijd welkom is als oud speler. Of dat voor een functie als jeugdtrainer is of om gewoon een kop koffie te drinken, liet Faber wijselijk in het midden. Marciano Vink denkt overigens wel dat Ajax zondagmiddag aan het langste eind zal trekken maar dat PSV de landstitel binnen zal halen.


Facebook Comments