Home Nieuws Ernest Faber blikt terug: ‘Ik trof een ploeg aan waar de samenwerking...

Ernest Faber blikt terug: ‘Ik trof een ploeg aan waar de samenwerking totaal weg was’

1206
0

Wat als de competitie in de Eredivisie begin dit jaar wel afgemaakt zou zijn geweest? Hoe hoog was PSV dan geëindigd?

Die vraag hield menig PSV fan bezig omdat het elftal van Ernest Faber wekelijks beter begon te presteren, nadat het de periode daarvoor behoorlijk door de ondergrens zakte.


PSV eindigde afgelopen seizoen alsnog op de vierde plek. In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Ernest Faber aan dat er echter meer in had gezeten als het seizoen uitgespeeld zou zijn.

“Maar op dat moment, met grote onrust over corona, was sport van ondergeschikt belang. Ik heb daar altijd begrip voor gehad”, aldus Faber, die op interim-basis het seizoen afmaakte. “We hadden in maart gevoelsmatig de zaak op de rit en de resultaten verbeterden. Niet dat we nou de pannen van het dak speelden, maar we wonnen lastige wedstrijden omdat we bereid waren om gewoon weer samen te werken. Van daaruit verbeterden we ons spel.”

De eerste wedstrijden onder Faber liepen echter totaal niet. “Natuurlijk heb ik daar op de bank mezelf ook de vraag gesteld hoe we hier in vredesnaam ooit uit zouden komen”, zo geeft hij aan. “Ik was snel ingevlogen om iedereen te helpen, vanuit de gedachte van de academie. Maar ik trof een ploeg aan waar de samenwerking totaal weg was. Zo werd het een grotere klus dan ik dacht.”

Juist in die periode schoof hij aan bij televisieprogramma’s of gaf hij op PSV Campus de Herdgang tekst en uitleg. “Je kunt het vanuit een schuilkelder doen, maar ik vind dat je naar je supporters toe altijd open moet zijn en eerlijk vanuit het front uitleg moet geven”, zegt hij daarover. “Vanuit de opleidingsgedachte vond ik de transfer van Steven Bergwijn toen ook een goede. Een jongen die van Ajax naar ons is gekomen en vanuit hier naar een grote Engelse club gaat, voor een flink bedrag.”


Facebook Comments Box