Home Nieuws Ernest Faber in gesprek met Pachuca: ‘PSV kwam uit het niets’

Ernest Faber in gesprek met Pachuca: ‘PSV kwam uit het niets’

57
0

Ernest Faber bleek na zijn vertrek bij FC Groningen aan de slag te kunnen bij het Mexicaanse Pachuca CF, de oude club van Hirving Lozano.

Faber was in gesprek met de Mexicanen, zag het project in Mexico wel zitten en toog naar Spanje voor een cursus Spaans, maar werd toen gebeld door directeur Toon Gerbrands met de vraag of hij in Eindhoven hoofd opleidingen wilde worden.

“Uit het niets is dit op m’n pad gekomen”, zegt Faber in gesprek met de NOS. “Ik werd gebeld door Toon met de vraag of ik hiervoor open stond. We hebben het gehad over de functie. Ik heb gesprekken gehad met Toon en John de Jong over de invulling van de functie.”

Na zijn vertrek bij Groningen volgden er diverse aanbiedingen. Naast Pachuca waren er ook andere buitenlandse clubs in hem geïnteresseerd. “Ik heb even in de belangstelling gestaan. In Mexico en andere landen ben ik bezig geweest”, zegt Faber, die bevestigt dat het om Pachuca ging. “Ja, maar die kozen voor een Spanjaard.”

“In andere landen hoorde ik bij de gegadigden. Daar moet je langer wachten. Dat was ik van plan, want dan kon ik de Spaanse taal verder ontwikkelen. Toen belde Toon en nu sta ik hier.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here