Home Nieuws Erik Ten Hag over het nieuwe PSV: ‘Het ziet er energiek uit...

Erik Ten Hag over het nieuwe PSV: ‘Het ziet er energiek uit bij PSV’

1096
0

PSV bevindt zich inmiddels in de tweede maand van de voorbereiding en speelt wedstrijden waarin het er al echt om gaat.

De ploeg van Roger Schmidt heeft nu eenmaal een flink traject richting de Champions League af te leggen en dat weet zich naar een gedegen voorbereiding en wedstrijden op het hoogste niveau te vertalen. De selectie van Schmidt lijkt op het eerste oog veel sterker dan vorig seizoen met het binnenhalen van de sterkhouders Ramalho, van Ginkel en Propper.


In Amsterdam weet men dat PSV een doel heeft gesteld en dat doel is de titel terug naar Eindhoven halen. De voorbereiding op het seizoen in Amsterdam is anders dan de voorbereiding in Eindhoven. Ajax speelt louter oefenwedstrijden en een echte test is er nog niet geweest. Goed of slecht? Er valt nog weinig over te zeggen behalve dat PSV een sterke fase kent in aanloop naar het onderlinge duel in de Johan Cruijff Arena van volgend weekend.

Erik Ten Hag is goed op de hoogte van de ontwikkelingen in Eindhoven. De coach van de Amsterdammers ziet een sterk en fris PSV. Het Turkse Galatasaray had geen schijn van kans, zag ook ten Hag. De coach uit Twente vindt het vooral positief voor het Nederlandse voetbal. “Dat is heel erg goed voor het Nederlandse voetbal. Het is moeilijk om er na twee wedstrijden iets over te zeggen, maar het ziet er energiek uit bij PSV. En voor het Nederlandse voetbal is het hartstikke belangrijk dat niet alleen Ajax de punten haalt.”

PSV en Ajax zijn elkaars enige concurrenten in de Eredivisie. Dat is al tijden zo en dat zal nog tijden voortduren, weet ook Ten Hag. “De concurrentie slaapt nooit”, zegt Ten Hag over PSV. “Wij zijn drie jaar de nummer één, dan is het logisch dat er bij de concurrenten iets op gang komt om dat te doorbreken. Ergens komen is moeilijk, maar ergens blijven is vele malen moeilijker.”

PSV en Ajax strijden volgend weekend als nummer twee en een van de Eredivisie om de Johan Cruijff schaal. De wedstrijd wordt gespeeld in de Johan Cruijff Arena waar plaats is gereserveerd voor 1600 PSV fans.