Home Nieuws Erik ten Hag blijft bij zijn standpunt maar is ook realistisch: ‘PSV...

Erik ten Hag blijft bij zijn standpunt maar is ook realistisch: ‘PSV had meer honger’

858
0

Erik ten Hag was afgelopen week verliezend coach en daar kreeg de trainer van de Amsterdammers de nodige vragen over van kritische journalisten.

PSV versloeg Ajax met 2-1 en de nederlaag deed pijn in de hoofdstad. Na afloop blies ten Hag hoog van de toten door te stellen dat er maar één club de beker diende te winnen en dat was Ajax. Slechte verliezer ten Hag blijft een week na zijn opmerkelijke uitspraken achter zijn woorden staan maar lijkt ook realistischer te zijn geworden over de verloren cup wedstrijd.

Ajax kreeg afgelopen week de nodige kritiek te verwerken over de verloren beerfinale want PSV zou immers meer op de winst hebben gespeeld. Zelfs de PSV fans kregen van alle kanten de complimenten toebedeeld over de steun tijdens de finale. PSV oogde feller en agressiever in de bekerfinale. ten Hag weet het een week na de verloren bekerfinale te beamen. Roger Schmidt krijgt juist van alle kanten de complimenten toebedeeld hoe hij zijn ploeg wist te motiveren voor de finale. De Duitse trainer wist PSV optimaal voor te bereiden en zag dit alles beloond worden in de speel- en strijdwijze van zijn elftal in de Kuip.

De coach geeft eerlijk antwoord op de vraag of PSV meer honger had in de finale. “Dat ben ik met je eens”, zegt hij tegen Het Parool. “Daar heb ik het ook met de spelers over gehad. We kregen tegenslag op tegenslag en op een gegeven moment liep het emmertje over. Dat is onacceptabel maar wel begrijpelijk. Daar moeten we nu de motivatie uit halen voor de eindfase van de competitie.”

Dat Ajax met de beker had moeten staan en niet PSV, vindt de Tukker wel nog steeds zo. Hij blijft bij zijn standpunt. “We zijn nu een week na die finale en ik heb geen andere mening dan zondag. Direct na een wedstrijd kan het weleens zijn dat je een beetje doorslaat. Maar nu niet. Ik kijk zelf altijd ook in de spiegel. Klopt mijn beeld wel? Als ik twijfel, toets ik dat in mijn naaste omgeving”, aldus Erik ten Hag.


Facebook Comments Box