Home Nieuws Erik Pieters in Stoke: ‘Bij PSV krijg ik een warm gevoel’

Erik Pieters in Stoke: ‘Bij PSV krijg ik een warm gevoel’

21
0

Erik Pieters bouwt aan een aardige carrière in de Premier league. De linskback is inmiddels een vaste waarde in de formatie van Stoke City. Stoke is een bescheiden Premier League club maar daarentegen tegelijk een grootse club door de enorme TV gelden die geïncasseerd geworden. Pieters voelt de grootheid van de rijkste competitie ter wereld dagelijks.

De begroting van Stoke is zeker drie keer zo hoog als bij PSV. ,,Het is soms te gek voor woorden, maar als ik zie hoe waanzinnig veel mensen de competitie volgen is het ook weer niet zo gek. Op huwelijksreis in Afrika dacht ik vorig jaar incognito te zijn. Vergeet het maar. De Premier League wordt er in de vakantie gewoon uitgezonden en ik werd overal herkend.”

“Twee jaar geleden had ik nog een liesblessure en miste ik een paar wedstrijden, maar verder heb ik bijna nooit ontbroken. Bij PSV ben ik niet op de beste manier weggegaan en had ik in mijn laatste jaar te maken met blessures. Wat was ik graag een keer kampioen geworden, maar gelukkig is het de club daarna alsnog gelukt. Met Jetro Willems had PSV toen een goede vervanger en ik kon voor het goede bedrag naar Stoke. Hier heb ik een plekje kunnen afdwingen, maar natuurlijk wil ik nog best een keer een transfer maken. Zo niet, ook prima. Het belangrijkste is dat je speelt. Nederland? Nee, dat komt over vier of vijf jaar wel weer”.

PSV en FC Utrecht zijn de clubs die Pieters nog altijd op de voet volgt. “Bij PSV krijg ik een warm gevoel en FC Utrecht zit in m’n hart, laat ik het zo zeggen. Zoals ik het nu zie, denk ik er niet aan om op korte termijn terug te keren in Nederland. Misschien als ik 32 of 33 ben. FC Utrecht heeft me de kans gegeven om eredivisie te debuteren en heeft daarom die speciale plek bij me. Ik geniet ervan hoe goed ze het doen en zou er best mijn carrière willen afsluiten.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here