Home Nieuws Erik Meijer en van der Vaart enthousiast: ‘Götze maakt PSV kampioen’

Erik Meijer en van der Vaart enthousiast: ‘Götze maakt PSV kampioen’

6369
0

Erik Meijer en Raphael van der Vaart zijn alom enthousiast over de komst van Mario Götze naar PSV.

Wel houden beiden een slag om de arm wat de fitheid en gezondheid van Götze aangaat.


“Als het uitpakt zoals PSV en Mario Götze het zelf in gedachten hebben, heeft de Eredivisie er een prachtige speler bij, die de competitie kleur geeft en PSV kampioen maakt. Maar dan moeten er eerst een heleboel vraagtekens worden weggenomen”, verklaart Meijer tegenover de NOS.

Meijer is analist bij Sky in Duitsland. ‘De laatste zes jaar heeft Götze ‘niet veel meer laten zien’, aldus Meijer. Toch kan Götze een sensatie worden. “De Eredivisie is iets meer op techniek en minder op fysiek geweld gericht dan het Duitse voetbal. Zijn kwaliteiten komen hier tot hun recht, maar dan moet PSV hem wel fit krijgen.”

Meijer denkt dat Götze een ‘verstandige’ keuze maakt met PSV. “In Duitsland waren de druk en de spotlights te groot voor de jongen die tot een paar jaar geleden als Das Wunderkind door het leven ging.”

Rafael van der Vaart is ook enthousiast over de voetballer Mario Götze. “Kleine, goede dribbelaar, die goals kan maken en assists kan geven. Geen geweldige loper, maar technisch sterk en tactisch slim. Echt een voetballer waar ik van houd”, zegt Van der Vaart tegen de Volkskrant over Götze. “Samen met Özil veranderde hij het aanzien van het fysieke Duitse voetbal. Götze was echt even een hype, ook omdat hij een sympathiek, vrolijk type is.”

Van der Vaart was verrast door de foto’s van Götze tijdens zijn medische keuring bij PSV. “Schmidt streeft een intensieve speelstijl na. Götze was vaak wat dikkig, maar ik herkende hem haast niet op de foto die PSV naar buiten bracht, zo’n smal koppie heeft hij nu. Dat zal-ie nodig hebben, al denk ik dat zo’n voetballer vooral tot zijn recht komt als je een ploeg om hem heen bouwt. Dat geldt ook voor Ihattaren”, zegt van der Vaart.

Dat Ihattaren mogelijk slachtoffer wordt, vindt Van der Vaart erg teleurstellend. “Hij is met afstand de beste bij PSV. Ik vind: stel je beste voetballers op. Maar zo denkt haast niemand meer. Ze moeten alleen maar rennen en vliegen tegenwoordig. Eigenlijk zijn Götze en Ihattaren iets te laat geboren.”


Facebook Comments