Home Nieuws Erick Guttierez, latino zonder veel meerwaarde, weer geblesseerd

Erick Guttierez, latino zonder veel meerwaarde, weer geblesseerd

240
0

Hoe veelbelovend was de start van Erick Guttierez in residentiestad Den Haag enkele seizoenen terug?

Eindelijk was Erick Guti Guttierez weer samen met zijn maatje Hirving Lozano. Een nieuw tijdperk van succesvolle Mexicanen bij PSV brak aan en Guti zou dat effect alleen maar gaan versterken.


Gut schoot letterlijk en figuurlijk uit zijn sloffen in en tegen Den Haag en lanceerde eerst Lozano die met een lob fraai kon afronden en daarna torpedeerde Guti zelf nog een juweel van een doelpunt binnen. Het bekende visitekaartje was afgegeven maar daar is het eigenlijk wel bij gebleven. Het niveau van Guti nam steeds wat meer af en blessures stonden goed en sterk spel in de weg. Nog voor Lozano vertrok was Guti reservespeler maar wist wel met een doelpunt steeds zijn meerwaarde te bewijzen in het elftal van Mark van Bommel.

Inmiddels werd ook duidelijk dat in Mexico de status van international ook wat afbrokkelde en dat leek zich bij PSV weer te vertalen in slappe optredens. Guti leek zich niet meer echt best te voelen zonder zijn maatje die naar Napoli vertrokken was. Van reservebank naar blessure en van blessure weer naar reservebank, zo liep het pad van de Mexicaanse middenvelder. Een sliding eruit gooien of stevig een duel aangaan, leek helemaal uit den boze voor de tamme middenvelder.

Guttierez leek te zijn verworden tot een van de meest rustige en tamme Latijns-Amerikaanse voetballers die PSV onder contract heeft gehad. Interesse van andere clubs deden hem niet bewegen want slagen bij PSV was het doel.

Dat gaat in ieder geval dit seizoen niet meer lukken want met in totaal acht duels en slechts 151 speelminuten is zijn inbreng erg mager te noemen. Een nieuwe blessure zorgt ervoor dat het seizoen voorbij is voor de Mexicaan. Hij kampte dit seizoen al met meer blessureleed. Zo moest hij aan het begin van het voetbaljaar geopereerd worden aan zijn enkel.

PSV.nl meldt maandagmiddag dat Guti op de training geblesseerd is geraakt en in Mexico mag revalideren. Dit seizoen startte de Mexicaan pas een keer in de basisopstelling.